- Afrika'da ilk ezan Kayravan'dan yükseldi

Adsense kodları


Afrika'da ilk ezan Kayravan'dan yükseldi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Wed 7 January 2015, 01:02 pm GMT +0200
Afrika'da ilk ezan Kayravan'dan yükseldi



Afrika kıtasında ezan sesinin ilk yükseldiği yer ve en büyük ibadet merkezlerinden biri olan "Kayravan Sidi Ukbe Ulu Camii", İslam aleminin ilim merkezlerinden biri olan ve tarihi mirasıyla Tunus'un kültür başkenti kabul edilen Kayravan'da 7'nci yüzyılda inşa edildi. Kuzey Afrika mimarisinin en güzel örneklerinden kabul edilen 35 metre yüksekliğindeki minaresi, üzerinde yükseldiği 365 sütunu ve 16'ncı yüzyılda Osmanlı Devleti'nin miras bıraktığı eşsiz motiflerle süslenmiş, oyma kapılarıyla asırlara meydan okuyor.

(Ahmet İzgi - Anadolu Ajansı)

Sevde38
Wed 7 January 2015, 04:34 pm GMT +0200
Çevresindeki yapıların önemini, yada anlamını çok az kişi biliyor. Bir tarafında ilim öğretiliyor , bir tarafında ibadet ediliyor, bir tarafında yiyecekler ikram ediliyor, bir tarafında misafirler ağırlanıyor, ...
İhtiyaçlarımız için herşey mevcut ve bunlar daha düne kadar aktif olarak kullanılabilmiş. Bugün ise kapatılan tekke ,zaviye ve hanlar değil restore edilip işletilme açılsın, hepsi terkedilmiş, atıl .

elifbenal7a
Fri 9 January 2015, 03:21 pm GMT +0200
İnşallah tüm yerlerde ezanlar okunur...Camiler dolup taşar...Ezan sesleri dinmez... Rabbim Ezansız Ve Bayraksız bırakmasın....(amin)