- Affetmek

Adsense kodları


Affetmek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
meryem
Wed 20 October 2010, 10:24 pm GMT +0200
Affetmek

Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. (Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir. "Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim mevlamızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." (2/286)
İki topluluğun karşı karşıya geldikleri gün, sizden geri dönenleri, kazandıkları bazı şeyler dolayısıyla şeytan onların ayağını kaydırmak istemişti. Ama andolsun ki, Allah onları affetti. Şüphesiz Allah, bağışlayandır, yumuşak olandır. (3/155)
Umulur ki Allah bunları affeder. Allah affedicidir, bağışlayıcıdır. (4/99)
Bir hayrı açıklar ya da gizli tutarsanız veya bir kötülüğü bağışlarsanız, şüphesiz Allah, affedicidir, güç yetirendir. (4/149)
Kitap Ehli, senden kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyor. Musa´dan bundan daha büyüğünü istemişlerdi. Demişlerdi ki: "Bize Allah´ı açıkça göster." Böylece zulümlerinden dolayı onlara yıldırım çarpmıştı. Ardından kendilerine apaçık belgeler geldikten sonra, buzağıyı (ilah) edinmişlerdi. Yine bundan dolayı onları affettik ve Musa´ya apaçık olan ispatlayıcı bir delil verdik. (4/153)
Sözleşmelerini bozmaları nedeniyle, onları lanetledik ve kalplerini kaskatı kıldık. Onlar, kelimeleri konuldukları yerlerden saptırırlar. (Sık sık) Kendilerine hatırlatılan şeyden (yararlanıp) pay almayı unuttular. İçlerinden birazı dışında, onlardan sürekli ihanet görür durursun. Yine de onları affet, aldırış etme. Şüphesiz Allah, iyilik yapanları sever. (5/13)
Ey iman edenler, size açıklandığında sizi üzecek şeyleri sormayın; Kur´an indirildiği zaman sorarsanız, size açıklanır. Allah onu affetti. Allah bağışlayandır, (kullara) yumuşak olandır. (5/101)
Sen af (veya kolaylık) yolunu benimse, (İslam´a) uygun olanı (örfü) emret ve cahillerden yüz çevir. (7/199)
Allah seni affetsin; doğru söyleyenler sana açıkça belli oluncaya ve yalancıları da öğreninceye kadar niye onlara izin verdin (9/43)
İşte böyle; her kim kendisine yapılan haksızlığın benzeriyle karşılık verir, sonra aleyhine ´azgınlık ve saldırıda´ bulunulursa, Allah, mutlaka ona yardım eder. Şüphesiz Allah, affedicidir, bağışlayıcıdır. (22/60)
Sizden, faziletli ve varlıklı olanlar, yakınlara, yoksullara ve Allah yolunda hicret edenlere vermekte eksiltme yapmasınlar, affetsinler ve hoşgörsünler. Allah´ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (24/22)
Kullarından tevbeyi kabul eden, kötülükleri affeden ve işlediklerinizi bilen O´dur. (42/25)
Size isabet eden her musibet, (ancak) ellerinizin kazandığı dolayısıyladır. (Allah,) Çoğunu da affeder. (42/30)
Ya da kazandıkları dolayısıyla onları yok eder, bir çoğunu da affeder. (42/34)
Kötülüğün karşılığı, onun misli (benzeri) olan kötülüktür. Ama kim affeder ve ıslah ederse (dirliği kurup-sağlarsa) artık onun ecri Allah´a aittir. Gerçekten O, zalimleri sevmez. (42/40)
Sizden kadınlarına "zıhar"da bulunanlar (bilsinler ki, kadınları) onların anneleri değildir. Anneleri, yalnızca kendilerini doğuranlardır. Şüphesiz onlar, çirkin ve yalan söylemektedirler. Gerçekten Allah, çok affeden, çok bağışlayandır. (58/2)
Ey iman edenler, gerçek şu ki, sizin eşlerinizden ve çocuklarınızdan bir kısmı sizler için (birer) düşmandırlar. Şu halde onlardan sakının. Yine de affeder, hoş görür (kusurlarını yüzlerine vurmaz) ve bağışlarsanız, artık elbette Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (64/14)

zerdale
Wed 12 June 2013, 12:01 am GMT +0200
insan nefsine en ağır gelen,yaşanılan şekle göre afetmek en büyük erdem olsa gerek...Rabbim kullarına sonsuz rahmeti ve mağfiretiyle muamele ediyor..biz aciz kullar kim oluyoruz ki af etmekten ,kan davaları gibi yıllarca uzayıp gitmiş olan, kin nefret dolu olan hayata devam edilmiş..yarabbi her halindee hoşgörüden ve merhametten uzak eyleme bizleri...

AYÇAN
Fri 3 January 2014, 02:47 pm GMT +0200
Şüphesiz ALLAH, bağışlayandır, yumuşak olandır. Umulur ki ALLAH bunları affeder. ALLAH affedicidir, bağışlayıcıdır. Bir hayrı açıklar ya da gizli tutarsanız veya bir kötülüğü bağışlarsanız, şüphesiz ALLAH, affedicidir, güç yetirendir.

metin7/c
Fri 24 January 2014, 04:14 pm GMT +0200
ALLAHım sen bile afederken bizim be hadimize yağrabbi

mevlüdekalınsaz
Sat 8 February 2014, 07:42 pm GMT +0200
Sizden, faziletli ve varlıklı olanlar, yakınlara, yoksullara ve ALLAH yolunda hicret edenlere vermekte eksiltme yapmasınlar, affetsinler ve hoşgörsünler. ALLAH´ın sizi bağışlamasını sevmez misiniz ALLAH, bağışlayandır, esirgeyendir. (24/22)

Rabbimizin affına mazhar olabilmek için affetmek ve hoşgörü ile muamele etmek gerek...
Rabbim inşALLAH bizleri, yapılan kötülükleri affeden ve çabuk unutan kullarından eylesin...
Gizli veya aşikar,bilerek ya da bilmeyerek işlediğimiz tüm günahlarımızı da mağfiret buyursun...

Hanife 8.D
Sat 8 February 2014, 08:24 pm GMT +0200
Esselamu aleykum rahmetullahu ve berakatuhu; Af, hak ettiği bir şeyi almayıp sahibine bağışlamak demektir. Allahü teâlâ affedicidir, affedenleri sever. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Affet, marufu emret ve cahillerden yüz çevir!) [Araf 199]

Hanife 8.D
Sat 8 February 2014, 08:27 pm GMT +0200
Haksızı da affedenler, dünya ve ahirette saadete kavuşurlar.
bununla ilgili çok güzel bir hikaye biliyorummmm


Kendisini içkiden kurtaramayan bir müslüman, hizmetçisine dört dirhem verir. İçki almasını söyler. Hizmetçi giderken Mansur bin Ammar isimli bir zatın, bir fakire yardım topladığını görür. Mansur, (Bu fakire 4 dirhem verene 4 dua ederim) der. Hizmetçi, fakire 4 dirhemi verir. Mansur der ki:
- Hangi duayı etmemi istersin?
- Hizmetçilikten kurtulmak istiyorum.
- İkinci isteğini söyle!
- Fakire verdiğim dört dirhem benim değildi. Benden bunu isterler. Dört dirhem isterim.
- Üçüncü isteğin nedir?
- Efendimin tevbe edip içkiyi bırakmasını istiyorum.
- Dördüncü arzun nedir?
- Allahü teâlânın beni, efendimi, seni, kavmimizi affetmesini istiyorum.

Mansur bin Ammar, hepsi için gerekli duayı yapar. Hizmetçi evine gidince, efendisi, geç kalmasının sebebini sorar. Hizmetçi durumu anlatır. Efendisi sorar:
- Sen neler istedin?
- Hizmetçilikten, kölelikten kurtulmayı istedim.
- Peki seni azat ettim. Başka ne istedin?
- Dört dirhem istedim.
- Al şu dört dirhemi. Başka ne istedin?
- Tevbe edip içkiyi bırakmanı istedim.
- Tevbe ettim. Başka ne istedin?
- Allahü teâlânın hepimizi affetmesini istedim.

Efendisi duraklar, (İşte bu benim elimde değildir) der. O gece rüyasında, (Sen elinde olanı yaptın da, biz elimizde olanı yapmaz mıyız? Seni de, hizmetçini de, Mansuru da ve orada bulunan hepinizi affettik) denir.

Rüveyha
Sat 8 February 2014, 09:19 pm GMT +0200
Rabbim sen af etmeyi seversin, bizleri de af olunan kullarından eyle ..Mevlam bizlere merhamet etsin..Rabbim affına çok muhtacız..

esratüz zehra 2
Sat 8 February 2014, 10:15 pm GMT +0200
affetmek...büyük bir erdemdir aynı zamanda Af, insanlık dilinin en tatlı kelimesidir.Çünkü suçludan öç almak adalet, onu bağışlamaksa fazilettir.Rabbim hepimizi faziletli kılsın.Rahman ve Rahim olan Rabbim sen affetmeyi seversin öyle ise bizleri de affeyle diyor Fahr-i Kâinat Efendimiz...AFFINA MAZHAR OLAMAK DİLEĞİYLE...  

Talhaycsr8D
Sat 8 February 2014, 10:52 pm GMT +0200
Allah affedilmesi gereken herkezi affedsin 

sümeyra
Tue 17 June 2014, 05:49 am GMT +0200


       Allahim !Affedersin ,affi seversin,bizi de affet !Amin..

gözdenur:)
Fri 13 March 2015, 10:29 pm GMT +0200
Affetmek çok güzel birsey bence birbirlerine küs olan dargın olan insanların  birbirlerinide  affetmesi  çok guzeldir. Allah razı olsn

-merve-7d-
Sat 14 March 2015, 07:32 am GMT +0200
Kişi her zaman affedici olmalıdır. Allahım bizlere sabır versin
..

selinay 7b
Mon 4 May 2015, 05:34 pm GMT +0200
Selamun aleykum
Allah bizi işlediğimiz günahlar için affetsin.
Amin. Allah razi olsun

ceren
Tue 23 June 2015, 08:35 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbimin rahmeti ve merhameti çok büyüktür.Rabbin günahlarımızı af eylesin,bize rahmet ve merhamet etsin inşallah....

melda 6D
Tue 23 June 2015, 08:46 pm GMT +0200
Selamun aleyküm. İyiliğe karşılık iyilik yapmak her kişinin işi , kötülüğe karşılık iyilik yapmak er kişinin işidir. Allah'ım sen affedicisin affetmeyi seversin beni de affet.

Yağmur Gümüş 8-B
Sun 25 October 2015, 01:41 pm GMT +0200
Bismillah...
Affetmek en büyük erdemlikten birisidir...
Bizler de başkalarının bize yaptıkları yanlışları büyük bir erdemlikle affetmeliyiz.Onlarında bizler gibi hata yapabileceklerini unutmamalıyız...
Paylaşım Allah c.c. razı olsun...

halim
Sun 14 August 2016, 10:13 pm GMT +0200
Esselamu aleykum; Yarabbi yarabbel alemin affına magfiretine sığınıyor senin azabından yine sana sığınıyor seni en büyük koruyucu kollayici olarak sana inanıyor sana sığınıyor sana niyazda bulunuyorum. Bizleri afet yarabbi ...
Allah razi olsun

HALACAHAN
Mon 15 August 2016, 08:06 am GMT +0200
Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim mevlamızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." (2/286)

Amin ..Amin..Amin..

yagmur_7-c
Mon 15 August 2016, 09:59 am GMT +0200
Esselamu aleykum
Affetmek güzeldir....Br kişiyi affeden Allah da affediyor inşallah.....Rabbim merhametli kullarından olabilmeyi nasip etsin inşallah.....

Rüveyha
Mon 15 August 2016, 09:20 pm GMT +0200
Ve  aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah kardeşlerim.Affetmemek insana ancak yüktür.Bunlardan kurtulmanın yolu affetmeyi bilmek İnşaAllah.

HALACAHAN
Fri 7 October 2016, 02:45 am GMT +0200
Rabbimizin affettihi huzuruna imanlı olarak aldığı cennetiyle cemaliyle muserref kıldığı kullardan oluruz insaallah ..

Sevgi.
Fri 30 December 2016, 01:31 pm GMT +0200
Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah. Mevlam bizleri affedilen kullarından olabilmeyi nasip etsin inşaAllah. Amin ecmain