- Adak parayı mala çevirme

Adsense kodları


Adak parayı mala çevirme

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 28 February 2011, 01:45 pm GMT +0200
Adak Parayı Mala Çevirme

 

Belli bir tarihte, bir Kur'an Kursu'na belli bir para vermeyi adadım. Ama tam o gün param yoktu, yerine başka bir malı verebilir miyim?

                                                                                                                                              (AdnanBaşaran/Aydın)

 

Aslında adağın en önemli şartı, adak yapılan cinsten bir farz veya vacip ibadetin bulunmalıdır. Sizin sözünü ettiğiniz olay, sadaka türünden bir ibadeti kendiniz için adamak olmuş. Bu açıdan, belli bir yükümlülük altına girmişsiniz.

Adaklarda bir başka önemli nokta, zamanla kayıtlı oldu­ğunda, adağın yapıldığı anda vacip oluşudur. Bu sebeple, henüz vakti gelmeden de ödenebilir. Adama vakti, belirle­diğiniz günün bitimine kadar sürer. Bu sırada nakden (para) olarak değil de, aynı değerde başka bir mal olarak da ödemeniz mümkündür. Çünkü önemli olan, malınızdan ada­dığınız miktarda bir değerin çıkmasıdır. Hatta mümkünse, adağı ödemeyi belirlediğiniz kişi veya kuruluşa, onun daha çok ihtiyaç duyduğu bir mal olarak seçmeniz çok isabetli olur.



reyyan
Mon 29 April 2013, 01:53 pm GMT +0200
Benim de bir adağım var inş mümkün olunca yerine getirmek de nasip olur...

ceren
Wed 12 August 2015, 12:30 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Önemli olan vaktinde ve adak edilen malın yada paranın değerinde adak verilmesidir.

RAMAZAN 7/D
Wed 12 August 2015, 04:28 pm GMT +0200
Ve Aleykümüs Selam . Adak miktarı para ne kadar ise onun değeri kadar mal da verilebilir . ALLAH (c.c.) razı olsun bunu bilmiyordum öğrendim elhamdulillah .

mevlüde06
Wed 12 August 2015, 04:42 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah;o halde adağın illa para ile değil ,değerini karşılayacak her hangi bir maldan verilmesinde hiçbir sakınca yok.
Allah razı olsun paylaşımınız için.