- Abdullah dede, gazete almak için günde 10 km yol yürüyor

Adsense kodları


Abdullah dede, gazete almak için günde 10 km yol yürüyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 29 June 2010, 12:23 pm GMT +0200
Kitap kurdu Abdullah dede, gazete almak için günde 10 km yol yürüyor 
 
 
Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Kapancıağlı köyünde yaşayan 78 yaşındaki Abdullah Kuzucu tam bir kitap kurdu.
 
 Okumayı kendi çabalarıyla öğrenen Abdullah dede, evine küçük bir kütüphane kurmuş. Kitabın haricinde gazete de okuyan Kuzucu, her gün 10 kilometre yolu çoğu zaman yaya kat ederek gazete almayı ihmal etmiyor. 4 gazete takip eden yaşlı kitap kurdunun, en büyük hayali ise köyüne kütüphane kurup kitaplarını oraya bağışlamak.

Okuma-yazmayı 18 yaşında öğrendiğini anlatan Kuzucu, "O yıllardan beri tarihî, dinî, Arapça kitaplar okuyorum. İlim çok önemli. Günümüz insanı ilmin kıymetini bilmiyor, okumuyor. Allah'ın 'Oku' emrinden yola çıkarak hem gazetemi hem de Kur'an-ı Kerim okuyorum." diyor. Basının bir güç olduğunu ifade eden Abdullah dede, "İnsan araştırmalı, öğrenmeli. Gazeteler olmazsa insanı gaflet basar, gazeteler insanı aydınlatıyor. Gazetelerde önemli bulduğum yazıları keserek arşivliyorum." diye konuşuyor. Kuzucu, insanın yemeye-içmeye para ayırdığı gibi kitap almaya da ayırması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam ediyor: "Aç gezerim ama gazetesiz gezmem, her gün ortalama dört gazete okurum, köyden gidemediğim zamanlarda gazetelerimi mutlaka birine bayiden aldırtırım. Bazen sabah namazından sonra yola çıkıp 10 kilometre yolu yayan gidip geliyorum. Yolda alan olursa arabayla dönüyorum." Eşi vefat ettiği için oğluyla birlikte yaşayan Abdullah dede, gençlere televizyon karşısından uzaklaşıp, kitap ve gazete okumalarını tavsiye ediyor.



ZAMAN 
 

RAMAZAN 7/D
Thu 3 September 2015, 08:35 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Abdullah dedemizi örnek alalım İnşALLAH . İnsan okuyup araştırıp bilgi sahibi olmalı . İlim okumalı öğrenmeli aydın olmalı . Tabiki en başta Rabb'imizin bizlere emirlerini bildiren Kur'an'ı kerimi okuyup hayatımızı Kur'ana uyarlamalıyız .
Allah c.c. razı olsun .

melda 6D
Thu 3 September 2015, 08:47 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Dede çok haklı gazeteleri okuyup çevremizde olan biteni öğreniyoruz. Okuyup aydınlanmanın inşallah.

Kevšer
Mon 21 September 2015, 04:43 am GMT +0200
  Ve Aleykümüsselam ecmain. Emeklerinize sağlık kardeşim. Abdullah dedemiz ne güzel örnek alınıcak birisiymiş. Bizler de bu dedemizi örnek alıp ilim öğrenmeyi elden bırakmamalıyız. Çokça Kuran okuyup manalarını öğrenip hayatımızda uygulamalıyız. Rabbim her konuda ilmimizi artırsın inşaAllah.. Amin

Bilal2009
Mon 21 September 2015, 02:59 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah,  İlim ne kadar önemli ve guzel bir şeydir.  Ilmi en güzel kitaplardan alabiliriz. Rabbim ( celle celaluhu ) bizlere faydali ilmi nasib eylesin.

ceren
Mon 21 September 2015, 03:21 pm GMT +0200
Aleykümselam.Kaç yaşında olursan ol ilim için emek vermek .Rabbim bizlere de ilim ,iman aşkı versin ve bu yolda hizmet etmeyi nasip etsin inşallah...,

neslihan
Mon 21 September 2015, 03:29 pm GMT +0200
Tv insanı aptallaştırıyor bu bilimsel birgerçek, okumak insanın beynini harekete geçiriyor, okumaktan vazgeçmemek gerek. İlk önce tabiki bize en zaruri lazım olan bilgiler edinip sonrasında kültürel, ekonomik siyasal gündemi takip adına okumalar da yapılabilir tabi dozajı iyi ayarlamak gerek. Dünya ve ahiret dengesi olmalı ne bu dünyaya körü körüne kapılmak ne de hepten bu dünyadan soyutlanmak, itidalli olmak müslümanın özelliklerindendir.