- ABD'nin yeni silahı yunuslar

Adsense kodları


ABD'nin yeni silahı yunuslar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Thu 19 January 2012, 12:51 pm GMT +0200
ABD'nin yeni silahı yunuslar!

ABD'den İran'ı alt etmek için yeni bir taktik peşinde. Dünyanın en zeki su canlıları olan yunuslar, İran'a karşı ABD casusluğu yapacak.

İran ile ABD arasındaki anlaşmazlık sürerken, Amerikan The Week gazetesi, Hürmüz Boğazı krizine karşı ABD'nin yeni taktiğini yazdı.
 
Gazetenin haberine göre, dünyanın en işlek petrol geçişlerinden Hürmüz Boğazı'nın kapatmakla tehdit eden İran'ın, ABD'nin yeni taktiği karşısında hiçbir şansı yok.
 
Gazeteye göre İran'ın boğazı kapatmasının 2 yolu var: Küçük torpido botlarıyla Amerikan tankerlerine saldırmak ya da mayın döşemek. Ancak İran'ın Basra Körfezi'ne mayın döşemesi ABD için hiçbir şey ifade etmeyecek. Çünkü artık ABD'nin mayınları tespit eden yunusları var.
 
Yetkililere göre, suyun altındaki nesneleri tespit edebilme yeteneği olan zeki yunuslar, doğal bir maddeyle yapay olanı ayırt edebiliyorlar. Cismin yapay olduğunu tespit eden yunus, cismin bulunduğu yere bir gezer işaret bırakıyor. Bu sayede insanlar yunusun  işaret koyduğu yerdeki mayını imha edebiliyor.
 
Bomba tespit eden yunusları kullanacak bir ABD donanmasının, İran için çok tehlikeli olacağı iddia ediliyor.