- ABD'li Müslümanlar'dan Gururlandıran Yardım

Adsense kodları


ABD'li Müslümanlar'dan Gururlandıran Yardım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sat 6 February 2010, 12:30 am GMT +0200


Haiti'deki depremde, Müslümanları gururlandıran organizasyonların başında ABD'de kurulu olan ZAKAT FOUNDATİON geldi

Haiti'de tüm dünyada şok etkisi oluşturan depremde; Müslümanları gurulandıran yardımı yapan organizasyon ABD'nin Chicago eyaletinde kurulu olan ZAKAT FOUNDATION oldu. Başkanlığını Türkiye'den Halil Demir'in yaptığı Zakat Foundation, Depremin hemen akabinde Haiti'ye komşu ülke Dominikan Cumhuriyetinden ulaşarak, içinde yiyecek, su ve ilaçların olduğu ilk kamyonu Haiti'ye ulaştırdı.

Zakat Foundation Haiti'de model bir çalışma yaparak, komşu ülke Dominikan'daki yerel Müslüman organizasyonlardaki gönüllü kişiler tarafından toplanan yardımları organize bir şekilde süratle deprem bölgesi  Port-au-Prince'e ulaştırdı.

Zakat Foundation halen Haiti'de günlük 3000 kişilik sıcak yemek pişirmekte. Zakat Foundation ayrıca İMANA (Kuzey Amerika Müslüman Tıbbi yardım Organizasyon) ile birlikte hareket ederek; Haiti'ye daha fazla yardım peşinde.

Deprem'den çok önceden dünyanın bu en fakir ülkelerinden biri olan Haiti'ye ayni yardım yapan Zakat Foundation; bu yardımlarına hayırsever kişilerin katkılarıyla devam etmeyi düşünüyor.

Yetkililerin bildirdiğine göre bir haftalık bir ailenin yemek masrafı karşılığı sadece 100 dolar. Bağış yapmak isteyen hayırseverler zakat Foundation'un sitesi zakat üzerinden yapabilirler.
Habername