- ABD'de ilk kez katedralde ezan ve Kur'an sesi

Adsense kodları


ABD'de ilk kez katedralde ezan ve Kur'an sesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 29 June 2011, 04:34 pm GMT +0200
ABD'de ilk kez katedralde ezan ve Kur'an sesi



ABD'de ilk kez, 32 eyalette 70'ten fazla kilisenin pazar ayininde üç semavi dinin din adamları bir araya gelerek birlikte dua etti, hoşgörü mesajları verdi. Tüm dinleri anlama ve hoşgörü için "Interfaith Alliance" (Dinlerarası İttifak) ve "Human Rights First" (Önce İnsan Hakları) adlı örgütlerin uzun çabaları sonucu ilk kez "İnançları paylaşma" töreni yapıldı.

3 DİN AYNI TÖRENDE

Başkent Washington DC'de de etkinliğe, ülkenin en büyük ikinci katedrali olan Washington Ulusal Katedral ev sahipliği yaptı. "Tarihi bir tören" olarak nitelendiren bu özel anmada, Katedral Başkanı Samuel T. Lloyd III, İmam Muhammed Mecid ve Haham Amy M. Schwartzman, mumlar eşliğinde ayin sahnesine getirildi. Anmada, üç dinin din adamları önce kendi dillerinde, ardından İngilizce olarak Tevrat, Kur'an ve İncil'den bölümler okudu, birlikte ilahiler söyledi. Ülkenin en önemli katedrali olan Ulusal Katedral'de ilk kez ezan sesi yükseldi. İmam, katedralin balkonlarından birinde ezan okudu.

yenişafak

sümeyra
Wed 29 June 2011, 10:50 pm GMT +0200


       Bazı kimseler için ezanı şerif dinlemek hidayet vesilesi  olabiliyor..İnşaallah böyle güzelliklere vesile olur bu çalişmalar..

Canani
Thu 30 June 2011, 07:48 am GMT +0200
Maşalh maşalh maşlah ..Rabbim ezanı şerifin girmediği yer bırakmasın inşlalh....Bu höş görü olduğu sürece insanlık rahat nefes alabilcekler inşlallh...Rabbim razı olsun ilim dünyası ailesinden.....