- World of Warcraft dava ediliyor!

Adsense kodları


World of Warcraft dava ediliyor!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Tue 1 December 2009, 07:07 pm GMT +0200



Kaliforniya'da yaşayan bir oyuncu, Blizzard'ın, WoW olarak bilinen oyununu, insanların hayatını mahvettiği gerekçesiyle mahkemeye verdi.

Kaliforniya'da yaşayan Erik Estavillo, Activision Blizzard'ı, World of Warcraft adlı devasa online oyununun insanların hayatını yıktığı gerekçesiyle dava ediyor. 4 sene içerisinde tüm dünyada adeta bir çılgınlık haline gelen ve halen daha milyonlarca oyuncuya sahip olan World of Warcraft, adeta bağımlılık yapıyor gerekçesiyle birçok kesimden de tepki çekmeye devame diyor.




Erik Estavillo, oyuncuların aylık olarak ödediği $14.99 fiyat için de şikayetçi oldu ve WoW oynayan bir oyuncunun, uzun süre emek verdiği karakterini ortada bırakmamak için bir sonraki ay da parasını ödemek zorunda kaldığını, buna ek olarak tüm hayatını oyuna kanalize ettiğini belirtti. 2001'de EverQuest oynayan birinin intihar etmesini örnek olarak gösteren Estavillo, Blizzard'ın, oyuncuları hiç düşünmediğini, sadece para kazanmak istediklerini, fakat diğer yönden oyuncuların psikolojilerinin bozulduğunu iddia etti.