- WHO: Domuz gribi yayılacak

Adsense kodları


WHO: Domuz gribi yayılacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Mon 24 August 2009, 03:45 pm GMT +0200
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), domuz gribi vakalarında artış yaşanacağını açıkladı. Hızlı artış trendinin birkaç ay sürecek. En çok, gelişen ülkeler etkilenecek.


Dünya Sağlık Örgütü (WHO), önümüzdeki aylarda domuz gribi vakalarında patlama yaşanacağını ve dünya çapında 3-4 günlük dilimler içerisinde vakaların ikiye katlanarak artacağını açıkladı. Hızlı artış trendinin birkaç ay süreceğini vurgulayan WHO, 2 yılda 2 milyar kişiye hastalık bulaşacağını kaydetti.

Aşı süreci hızlandı

Pekin’de düzenlenen sempozyumda konuşan WHO Batı Pasifik Direktörü Şin Young-Soo, aşı üretim sürecini hızlandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Şin, “Vaka sayılarındaki artıştan en çok etkilenecek kesim, gelişmekte olan ülkeler olacak” dedi. WHO şefi Margaret Chan da “Mutasyon, mikrobiyolojik varlıkların yaşama yöntemi. Bizi nelerin beklediğini tam olarak bilemeyiz. Salgının ikinci ve üçüncü dalgalarına hazırlıklı olmalıyız. Kış mevsimine yaklaşan kuzey yarımkürede salgın hazırlıkları hızlandırılmalı” uyarısında bulundu.

Ölümler arttı

Arjantin’de bir  haftada 35 kurban

Arjantin’de son bir haftada 35 kişi domuz gribinden hayatını kaybetti. Arjantin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında, bu son ölümlerle birlikte Arjantin’de A/H1N1 virüsünün yol açtığı domuz gribinden ölenlerin sayısının 439’a çıktığı belirtildi. Yunanistan’da da dün kalp yetmezliği nedeniyle ölen bir gençte domuz gribine neden olan A/H1N1 virüsü tespit edildiği bildirildi.

Hindiye de sıçradı

Şili’de insan ve domuz dışında ilk defa başka bir canlıda “domuz gribi” olarak adlandırılan A/H1N1 virüsü görüldü. Başkent Santiago’nun 120 kilometre güneyindeki iki çiftlikte hindilerde virüsün tespit edildiği bildirildi. Ajans yetkilileri virüsün yayılmasının önlendiğini kaydetti.

Milliyet