- 90 yaşındaki İbrahim amcanın çalışma azmi

Adsense kodları


90 yaşındaki İbrahim amcanın çalışma azmi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Mon 21 October 2013, 08:04 am GMT +0200
90 yaşındaki İbrahim amcanın çalışma azmi



Konya’da 90 yaşındaki İbrahim dede, 50 yıldır işlediği tespih tanelerini sabırla ipe diziyor

Karatay ilçesinde yaşayan tespih ustası 90 yaşındaki İbrahim Menekşe, yaşama azmi ve unutulmaya yüz tutmuş mesleğini devam ettirme gayretiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Konya’da, ilerlemiş yaşına rağmen hayata sımsıkı sarılan tespih ustası İbrahim Menekşe, 50 yıldır tespih yaparak veya tamir ederek evine ekmek götürüyor. Karatay ilçesinde yaşayan tespih ustası 90 yaşındaki İbrahim Menekşe, yaşama azmi ve unutulmaya yüz tutmuş mesleğini devam ettirme gayretiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Her sabah işine gelme heyecanıyla uyanan Menekşe, yeni tespihleri sabırla ipe dizerken, yarım asırdır uğraştığı mesleğiyle eşini ve 7 çocuğunu geçindirmenin mutluluğunu yaşıyor. Menekşe, yaptığı açıklamada, yıllardır mesleğini severek yaptığını söyledi.

Tespihçiliğe başlamadan önce çiftçilikle uğraştığını, daha sonra ziraat aletlerinin ticaretini yaptığını anlatan Menekşe, “Çiftçilik yapmak güzeldi ancak bir süre sonra ticarete atılmak istedim. Kısa süreliğine tarım ve ziraat aletleri sattım. İşler istediğim gibi olmadı. Ticareti bırakmak zorunda kaldım” dedi.
 
“90 yaşına geldim, hala bu işi yapıyorum”

Ticareti bıraktıktan sonra sevdiği tespih işini yapmaya karar verdiğini, işe elindeki tespih koleksiyonunu satarak başladığını dile getiren Menekşe, şunları kaydetti: “Elimde yılllardan beri sakladığım, koleksiyonunu yaptığım tespihlerim vardı. Tespih işini yapmaya karar verince çok sevdiğim tespihlerimi sattım ve bu işe öyle başladım. Tam 50 yıl olmuş. Yarım asır boyunca eşimi ve çocuklarımı tespih satıp tamir ederek geçindirdim. Kimseye muhtaç olmadım. 90 yaşına geldim, hala bu işi yapıyorum. Allah boş duranı sevmez. O yüzden hiçbir anımı boşa geçirmek istemiyorum. Benim bu azmim, gençlere ve torunlarıma da örnek oldu. Beni tanıyan ve gören gençlere iyi örnek olduğumu düşünüyorum.”

Milli Gazete

sümeyra
Mon 21 October 2013, 09:09 pm GMT +0200


            Hayırlı uzun ömür versin rabbim bu çalışkan amacımıza..masaallah..

Rüveyha
Mon 21 October 2013, 11:14 pm GMT +0200
Amin Rabbim hayırlı , sağlıklı bir ömür nasip eylesin ibrahim amcama.Hep özenmişimdir tesbih ustalarına..Ne büyük bir sabırla ipe dizerler..Rabbim bizlere de sabır nasip etsin..

ehlidunya
Mon 21 October 2013, 11:19 pm GMT +0200
Amin diyorum mübarek dualarınıza inşaallah bizlerde bu azmi ve hakka kendimize düstur edinenlerden oluruz allah razı olsun

cerendemir
Tue 22 October 2013, 12:03 am GMT +0200
Alnının teriyle çalışıp,helal para kazanmak bu olsa gerek.Allah bu dedemize hayırlı,sağlıklı ömürler nasip etsin.