- 9 bin aile aylar sonra sulu yemek yedi

Adsense kodları


9 bin aile aylar sonra sulu yemek yedi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 3 August 2011, 11:59 am GMT +0200
9 bin aile aylar sonra sulu yemek yedi


Yüzyılın kuraklığını yaşayan Kara Kıta açlığın pençesinde. İslam dünyası Ramazan sevincini yaşarken Afrikalı Müslümanların iftar edecek bir lokma bulamaması, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Çağrılara kulak vererek iftar sofralarına uzak komşularını da ortak eden hayırseverlerin ilk yardımları adreslerine ulaşmaya başladı. Kimse Yok mu Derneği, binlerce insanın ölüm kalım savaşı verdiği Somali ve Uganda'da toplam 9 bin aileye gıda kolisi dağıttı. Dernek yetkilileri, aylar sonra ilk defa sulu yemek yiyen ailelerin sayısını önümüzdeki hafta 14 bine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kimse Yok mu gönüllüleri, Uganda'nın başkenti Kampala'ya 500 km uzaklıktaki Karamoja şehrine yer yer kendi yollarını açarak 18 saat süren zorlu yolculuktan sonra ulaştı. Pirinç, yağ, hurma, un, şeker, çorbalık ve makarnadan oluşan gıda paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı. Dernek temsilcisi Ejder Kılıç, "Dünyanın neresinde bir mazlum varsa, açlık ve kıtlık çekiliyorsa, başta gıda yardımı olmak üzere eğitim yardımlarıyla hizmete devam ediyoruz." dedi. Yardım alan aileler adına konuşan Ugandalı bir kadın ise, "Bu yardımları özellikle Türkiye'den geldiği için severek kabul ediyoruz. Ramazan'da bizi unutmayan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Uganda'da içler acısı manzaralarla karşılaşan gönüllüler, halkın erzak dağıtımı sırasında çuvallardan dökülen taneleri toplamak için verdikleri savaşı gördüklerinde çok etkilendiklerini anlatıyor. Kimse Yok mu, açlığın vurduğu diğer ülkeler Somali, Etiyopya ve Kenya'ya da gıda ulaştırmaya hazırlanıyor. Afrika ülkelerine yardım için kumanya bedeli 60 TL. www.kimseyokmu.org.tr adresinden online bağış yapılabiliyor. Ayrıca Turkcell, Avea ve Vodafone'dan 'ACLIK' yazıp 5777'ye SMS atarak 5 TL bağışlanabiliyor.