- 85 yaşında Kuran öğrendi

Adsense kodları


85 yaşında Kuran öğrendi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 26 October 2011, 11:48 pm GMT +0200
Öğrenme azmiyle 85’inde Kur'an öğrendi

Hacı Ahmet Salaş ömrü boyunca arzuladığı Kur’an okumaya 85 yaşında iken başladı.

Ahmet Tekin'in haberi

Üç ay gibi kısa bir sürede Kur’an okumayı öğrenen Salaş dede, Camii cemaatine ve mahalledeki genç-yaşlı herkese örnek oldu.

Akranları ve torunları yaşındaki kursiyerleri geride bırakan Salaş, isteyen arzu eden herkesin Kur’an öğrenebileceğini söyledi. Hacı Ahmet Salaş, “Cenab-ı Allah’tan Kur’an’ı Kerim öğrenmeyi ve okumayı çok istedim, çok şükür Allah’u Teala’da nasip etti, başka bir şey istemiyorum” dedi. Nevşehir’in Esentepe Mahallesinde ikamet eden Hacı Ahmet Salaş, namaz kılmak için gittiği Taşlıbel Camiinde din görevlisi Ahmet Aydemir’in başlattığı akşam kursu için görüşerek, Nevşehir Müftülüğü’nün yetişkinler için açtığı cami derslerine katılmış. Kur’an-ı Kerim ve meali ile temel dini bilgiler derslerini aksatmayan Salaş, her geçen gün mesafe kat ederek, ilk üç ayın sonunda yıllardır arzuladığı Kur’an okumayı öğrenmiş ve yaklaşık 1 yıl sonra da Kur’an-ı Kerimin tamamını okuyarak, Hatm-i Şerif yapmış.
 
Yapmış olduğu Hatm-i Şerifin duasını yapmak üzere Taşlıbel Camiinde öğle namazı sonrası camii cemaati ile bir araya gelerek, Taşlıbel Camii İmam-Hatibi Ahmet Aydemir ve Nevşehir’in ünlü Hafızlarından Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından yapıldı.
 
Merhum Salaş ailesine ve Hakkâri’de şehit olan Askerlerimizin ruhlarına da bir dua gönderen Salaş, Kur’an okumanın tarifini ise anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini belirtti ve tarif edilemez bir huzur verdiğini söyledi.
 
Salaş; “ Hocamızdan Allah razı olsun. Keşke daha önceden öğrenseydik.” şeklinde konuştu.
 
Nevşehir Merkez Taşlıbel Camiinde 1992 yılından bu yana görev yapan Ahmet Aydemir Hoca Efendi, bugüne kadar çok kişiye Kur’an eğitimi verdiklerini söyledi. Her yıl okul dönemi gibi eğitim verdiklerini ifade eden Aydemir, “Akşam derslerinde Elif-Ba ile başlıyoruz. Bunun yanında Temel Dini Bilgiler ve Tecvid dersleri de veriyoruz. Yılsonuna kadar öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i öğrenmiş oluyorlar. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen öğrencilerimizin azmi ve öğrenme isteği gençlere örnek olmalıdır” dedi.
 
Hacı Ahmet Salaş, Dua sonrası günün anısına yaptırmış olduğu baklavayı Camide cemaate ikram etti.

risale haber

mavi derinlik
Thu 27 October 2011, 11:13 pm GMT +0200
    Rabbimiz mübarek etsin.. Maaşallah.. Dilerim gereğince örnek alırız da öğrenmeye daha çok öğrenmeye azmederiz İnşaallah..