- 83 yaşında Kur'an okumayı öğrendi

Adsense kodları


83 yaşında Kur'an okumayı öğrendi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sun 13 June 2010, 02:26 am GMT +0200


Isparta'nın Senirkent ilçesinde 83 yaşındaki kadın Kur'an okumayı öğrendi


 
Peygamber Efendimiz'in (SAV) "Sizin hayırlınız Kur'an öğreten ve öğrenendir." hadisini duyduktan sonra Kur'an okumayı öğrenme kararı alan Zeliha Örmeci, kız Kur'an kursu hocası Hamiyet Özata'dan ders alamaya başladı. Geçen yıl Hacı Hasan Kız Kur'an Kursu'na kayıt yaptıran Zeliha Örmeci, öğrenimini tamamlayarak belge aldı. Müftü Kemal Bal'ın elinden belgesini alan Örmeci, "Ben okur yazar değilim. Kur'an-ı Kerim'i çok öğrenmek istiyordum. İçime dert olmuştu. Öğrenmeye başladıktan sonra bazı geceler uykumda kaçıyordu. Bu defa azmetmiştim. Çok şükür yüce kitabımızı okumayı öğrendim." dedi.

Kız Kur'an Kursu hocası Hamiyet Özata da Zeliha Örmeci'nin ilerlemiş yaşına rağmen çok azimli olduğunu, bunun karşılığında da Kur'an okumayı öğrendiğini söyledi. Özata, en yaşlı öğrencisi ile ilgili şunları söyledi: "Zeliha ninenin okuma yazması da yoktu, ama gayretliydi. Birde Kur'an-ı Kerim'in mucizesi olarak istedi ve ALLAH'ta (cc) nasip etti ve Kur'an okumayı öğrenci. Zeliha ninenin bu gayreti 'Kur'an okumak zor' diyen gençlere örnektir."

Peygamber Efendimiz'in (sas) 'Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.' şeklinde buyurduğunu hatırlatan Müftü Kemal Bal da, Zeliha Örmeci'nin bu hadisi yerine getirdiğini söyledi.

Eslemnur
Sun 13 June 2010, 09:23 am GMT +0200
Maşaallah.. Teyzemizi tebrik ediyorum.. Rabbim onun gibilerden razı olsun..

ehlidunya
Mon 14 June 2010, 03:08 am GMT +0200
MAŞALLAH... TEBRİKLER ANACACIĞIM  SİZİ TAKDİR EDİYORUM DEMEKKİ İSTENİLDİMİ KURANI ÖĞRENMEK YAŞIN FAZLA Bİ ÖNEMİ YOK YETER Kİ ALLAHIN KELAMINI ÖĞRENMEK  İSTEYELİM ALLAH MAKAMINIZI CENNET EYLESİN İNŞALLAH

Salihalp
Mon 14 June 2010, 10:23 pm GMT +0200
Hakikaten yürekten istemek gerekiyor öncelikle,sonra da azmetmek tabii..
benimde o yaşlarda öğrenci teyzelerim vardı bu kış maaşallah onlarda bayabi yol almışlardı fakat kayıtsız geldikleri için belge veremedim ama gönlümde ilk belgeyi alanlarda onlar oldu..inanın ki ayşe teyzem vardı mübarek bir gözüne katarak gelmesine rağmen o haliyle gelmiş ve cüzünü okumaya çalışıyordu doktordan ameliyat gününü alana kadar!
Fatma teyzemi deseniz kadıncağız son güne kadar geldi maaşallah arada dayanamadığı oldumu uzanırdı halının üzerine okur giderdi o da..
rabbim mükafatlarını kat kat versin..
daha ne diyebilirim ki..rabbim gençlerimizin gönlüne de böyle bir istek ve azim versin sayılarını çoğaltsın inş..çok geçmese de aradan maziyi hatırladım şimdi burukluk geldi içime..