- “İrşat Ekipleri” görev yerlerine uğurlandı

Adsense kodları


“İrşat Ekipleri” görev yerlerine uğurlandı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 1 August 2012, 07:38 pm GMT +0200
“İrşat Ekipleri” görev yerlerine uğurlandı




Tarih: 01.08.2012

Ramazan ayında yurt çapında yürütülen vaaz ve irşat hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılabilmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan “İrşat Ekipleri”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından görev yerlerine uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının önemli gün ve geceleri vesile kılarak “merhamet”, “kardeşlik” ve “komşuluk” gibi değerli kavramları halkın gündemine taşıdığına dikkat çeken Başkan Görmez, çağımızda insanlar arasındaki ilişkilerin gittikçe zayıfladığını belirterek,“ Önemli olan, bu ilişkilerin yeniden ikame edilmesidir.” diye konuştu.  Selâmın müminler arasındaki ilişkileri başlatan ve bu medenî iletişimi kuran bir şiar olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Başkan Görmez, irşat görevlilerinin vaaz ve sohbetlerinde Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayında gündeme taşıdığı  “Selâm ve selâmlaşma” konusunu işlemeleri gerektiğini söyledi. Başkan Görmez şöyle konuştu:

“Bu kavramları, daha çok müminlerin İslâm ve iman kardeşliği etrafında insanlar arasındaki ilişkileri tanzim etmek ve ilişkileri beslemek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.  Selâmı yayarak, İslam’ın öngördüğü Müslüman bireyler arasındaki ilişkileri ve Resul-i Ekrem’in gergef gergef dokuduğu ilişkiler ağını çok iyi anlatarak farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.”

İrşat ekiplerinin taşrada hizmet vermelerinin önemine de işaret eden Başkan Görmez, ekiplerin taşraya moral ve motivasyon taşıyacaklarına inandığını vurguladı.

Türkiye genelinde 35 ayrı ekip irşat hizmeti verecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan irşat ekipleri, Ramazan ayı boyunca Ankara ve İstanbul dışındaki tüm illerde irşat hizmetlerinde görev yapacak.

Ülkemizin seçkin hafızları da Kur’an’ı Kerim ziyafeti sunmak üzere irşat ekiplerine eşlik edecek.

İrşat ekipleri, camilerdeki vaaz ve irşat faaliyetlerinin yanı sıra ulusal ve yerel radyo ve televizyonlarca düzenlenecek programlara da katılacak.

İrşat ekipleri, Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri, Genel Müdürler, Başmüfettişler, İç Denetçiler, Daire Başkanları, Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanları, Başkanlık Müftüleri ve Başkanlık Vaizlerinden oluşuyor.