- “Domuz gribi 1 yılda biter”

Adsense kodları


“Domuz gribi 1 yılda biter”

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sun 3 January 2010, 12:48 am GMT +0200


Pendik Belediyesi Bülteni’ne açıklamada bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Recep Öztürk, domuz gribi ile ilgili; “30 milyon kişi aşı olsun, bu virüs Türkiye’de 1 yılda biter” dedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Recep Öztürk, Pendik Belediyesi Bülteni’ne domuz gribi ile ilgili açıklamalar da bulundu.  Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs için tek korunma yolunun aşı olmaktan geçtiğini yineleyen Öztürk, virüsün yayılma hızının aşı olan insanların sayısıyla ters orantılı olduğunu vurguladı.

 H1N1 aşısı olan her insanın ‘virüs taşıyıcı’ konumdan çıkıp ‘zinciri’ bozduğunu ifade eden Öztürk; “İnanın Türkiye’de 30 milyon kişi aşı olsa bu virüs ülkemizde yaklaşık bir yılda sona erer.”şeklinde konuştu.
 
Geçtiğimiz aylarda domuz gribi virüsünün laboratuar ortamında geliştirildiği yönündeki bir soruyu da cevaplayan Prof. Dr. Recep Öztürk; “Bunların hepsi komplo teorilerinden. Hiçbirinin gerçekle ilgisi yok. Şu anda kesinliği olmayan sansasyonel değerlendirmeler değil ‘ben bu hastalıktan nasıl korunurum’ ele alınmalı.”dedi.
Haber 7