- 8 yıldır bitmeyen 8 bin kişilik cami 8 ayda bitti!!

Adsense kodları


8 yıldır bitmeyen 8 bin kişilik cami 8 ayda bitti!!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Mon 27 June 2011, 12:59 pm GMT +0200
8 yıldır bitmeyen, 8 bin kişilik cami, 8 ay'da bitti!!


 
Hoca Ahmet Yesevi Camisi Temmuz'da İbadete Açılacak

İnşaatı yaklaşık 8 yıldır devam eden ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan, 8 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Hoca Ahmet Yesevi Camisi, 11 Temmuz'da törenle ibadete açılacak.

Kırşehir Müftüsü Mustafa Balık, yaptığı açıklamada, 2003 yılında inşaatına başlanan Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nin, 11 Temmuz'da ibadete açılacağını bildirdi.

Cami inşaatı ile ilgili bilgi veren Balık, 11 Temmuz'da Kırşehir'e gelecek olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nin açılışını yapacağını belirterek, "Hoca Ahmet Yesevi Camisi artık bitiriliyor. Diyanet İşleri Başkanımız ile geçtiğimiz hafta görüştük. 11 Temmuz Pazartesi günü Diyanet İşleri Başkanımız, Kırşehir'e teşrif edecekler. Törenle Hoca Ahmet Yesevi Camisi'ni ibadete açmış olacağız. Ben şimdiden Kırşehir'e hayırlı olsun diyorum" dedi.



Caminin yapımında emeği geçen ve yardımda bulunan herkese teşekkür eden Balık, şöyle devam etti:

"Cami inşaatının tamamlanıp ibadete açılması gerçekten dört gözle bekleniyordu. 3 bin 200 metrekare alan üzerine yapılan bu caminin 2 havlusu bulunuyor. Hanımlar için özel bir kapı yaptırdık. Onun basamakları da yapılıyor. İnşallah o da bir ay içerisinde tamamlanmış olacak ve halısıyla, avizesiyle, kışın jeotermal alttan ısıtma sistemiyle camimiz Kırşehir'e büyük bir hizmet verecektir. Oraya gidecek olan kardeşlerimize huzur içerisinde ibadet yapabilmelerini nasip etmesini Rabbimden niyaz ve temenni ediyorum "dedi.


Canani
Tue 26 July 2011, 12:09 pm GMT +0200
Maşalhh çok güzel yaa. :) Rabbim bu güzel camide samimi ve ihlas ile ibadet yapmayı nasip eylesin..Bu gibi donanmlı camilerimizn sayısınıda artırsın güzel mevlam selamtle...