- 65 yaşında okuma yazma öğrendi

Adsense kodları


65 yaşında okuma yazma öğrendi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
zahdem
Sat 9 April 2011, 04:11 pm GMT +0200

Samsun'un Bafra ilçesinde 65 yaşındaki bir kadın okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayarak okuma yazma öğrendi.

Köyünde zamanında okul olmadığı için okuma yazmayı öğrenemediğini söyleyen kadın, kursta İstiklal Marşı'nı da ezberledi.

Bafra Halk Eğitim Merkezi tarafından 30 Ağustos İlköğretim Okulu'nda açılan okuma yazma kursunu başarıyla bitiren Ayşe Yılmaz (65) okuma yazma öğrendi. Öğretmeni Serpil Sümer, "Ayşe Yılmaz Hanımefendi, büyük bir azimle derslere geldi. Bu yaşına kadar hiç okula gitmemiş. Ayşe Yılmaz'a okuma ve yazmayı öğretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Okulumuzda açtığımız eğitim ve öğretim kursunda kendisi azimli bir şekilde okuma yazmayı öğrendi." dedi.

Hayatında hiç okula gitmediğini ancak kurs sayesinde okuma yazmayı öğrendiğini belirten Ayşe Yılmaz, "Köyümüzde okul olmadığı için okuyamadık. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Kendimi geliştirmek için kendi çabamla azimli ve kararlı bir şekilde eğitimimi sürdürdüm. İstiklal Marşı'nı da ezberledim." şeklinde konuştu.

Bafra 30 Ağustos İlköğretim Okulu Müdürü Recep Arabacı da "Okulumuzda açılan okuma yazma kursunda yaşa bakmaksızın, eğitim veriyoruz. Eğitimini başarıyla tamamlayan Ayşe Yılmaz Hanımefendi'nin herkese örnek olmasını istiyorum. Kendisini tebrik ediyorum." diye konuştu.


CİHAN

reyyan
Sun 10 April 2011, 08:11 pm GMT +0200
Azmin ve çalışmanın sonunda başarıyı Allah nasip ediyor yeter ki biz bu bilinçte olabilelim...