- 4 üniversiteye YÖK’ten formasyon

Adsense kodları


4 üniversiteye YÖK’ten formasyon

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
selsebil
Wed 16 September 2009, 12:44 pm GMT +0200


YÖK, öğretmen olmak isteyen, ancak 10 yıl önce getirilen yasak nedeniyle lisans öğrenimleri sırasında formasyon alamayan Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunları için son kararını verdi

YÖK Genel Kurulu, 27 Ağustos’taki toplantısında İstanbul, Atatürk, Uludağ ve Marmara Üniversiteleri’nin başvurularını kabul ederek, bu üniversitelerin Fen ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin pedagojik formasyon alarak mezun olmalarının önünü açtı.

YÖK’ten onay alan bu üniversiteler, 2009-2010 öğretim yılında, lisans düzeyinde pedagojik formasyon dersi verebilecek. YÖK yetkilileri, öğrencilerini öğretmenlik formasyonu ile mezun etmek isteyen diğer üniversitelerin de başvurması halinde olumlu değerlendirileceğini söyledi. Yetkililer, sadece yapılan başvuruların değerlendirildiğini, daha önce mezun olanlara yönelik ayrıca bir karar alınmadığını bildirdi. Fen ve edebiyat fakültesi mezunları, 1998’den bu yana Eğitim Fakülteleri’nde bir buçuk yıl fazladan, tezsiz yüksek lisans şeklinde eğitim alarak formasyon eksiklerini kapatıyorlardı. Artık, öğrencilere öğretmenlik formasyonları birinci yıldan sonra 2, 3 ve 4. sınıflarda verilecek. Formasyon dersleri, ders programlarına uyumlu bir şekilde yıllara yayılacak. Dersleri başarı ile veren öğrencilere diplomalarının yanı sıra öğretmenlik formasyon belgesi de verilecek. Fen ve edebiyat mezunlarının devlet okullarına öğretmen olarak atanması için KPSS sınavına girerek, atanacak taban puanı alması yeterli olacak.
Hürriyet

selsebil
Wed 16 September 2009, 10:12 pm GMT +0200
Ben değil de siz yaparsınız inşaallah

selsebil
Thu 17 September 2009, 12:00 am GMT +0200
Yok ondan değil benim okuduğum ünv. yok şuan için bu uygulama o yüzden ama sizin zamanınıza olur heryerde inş
Bana 1  yıl daha okumak düşüyor  rabbim hedeflerimize ulaşmamızı nasip eylesin