- 3.Gün

Adsense kodları


3.Gün

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Thu 22 April 2010, 05:20 pm GMT +0200
KABE'NİN SAHİBİ

Ebrehe Kabe'yi yıkmak için güçlü bir ordu kurdu. Bir sabah ordusuyla Mekke'ye doğru yola çıktı. Ebrehe'nin ordusunda uzak ülkelerden getirttiği görkemli filler vardı. Ebrehe onları renk renk ipekli kumaşlarla süsletmişti. İçleirnde en güçlüsü Mahmut isimli fildi. Mahmut, ordunun önünde her adımında yeri titreterek ağır ağır ilerliyordu. Ebrehe Mahmud'un bir hamlede Kabe'yi yıkacağından emindi.

Ordu, Mekke'ye yaklaştığında bir grup asker önden giderek Mekke'lilerin mallarını yağmaladılar. Ebrehe'nin askerlerinin el koyduğu mallar arasında Abdulmuttalip'in 200 devesi de vardı.

Kabe, siyah bir inci gibi uzaktan görünmüştü. Ebrehe, şehre girmeden önce Mekke'nin lideriylegörüşmek istedi. Bunun için Abdülmuttalip'i çağırttı.Ona, yalnızca Kabe'yi yıkmak için geldiğini, kimse karşı koymazsa kan dökülmeyeceğini bildirdi. Ardından kendisinden bir şey isteyip istemediğini sordu. Abdulmuttalip, ona şöyle dedi.

"Askerlerin 200 devemi aldılar.Onları geri istiyorum!"

Ebrehe bu cevaba çok şaşırdı."Benden Kabe'yi yıkmamamı rica etmeni beklerdim.Oysa görüyorum ki sen, kendi develerinin derdine düşmüşsün.Doğrusu ben seni büyük bir yönetici sanmıştım.Yanılmışım" diyerek Abdülmuttalip'i aşağıladı.

Abdülmuttalip'se ona şöyle dedi:"Ben develerin sahibiyim ve onları korumakla yükümlüyüm. Kabe'nin sahibiyse Allah'tır ve elbette onu koruyacaktır!"

Bu cevaba sinirlenen Ebrehe:"Bana karşı koruyamaz!" diye kükredi.

Abdülmuttalip, "Göreceğiz" demekle yetindi ve develerini alarak Mekke'ye geri döndü.Kabe'ye giderek, "Allah'ım kulun kendi malını korudu sen de sana ait olanı koru" diye dua etti.Ardından Mekkelilere şehri boşaltmalarını söyledi ev onlarla birlikte Mekke'yi kuşbakışı gören tepelere doğru yola çıktı.Buradan bütün olup bitenleri izleyebileceklerdi...

mevlüdekalınsaz
Mon 13 January 2014, 04:16 pm GMT +0200
Ne büyük filler ne görkemli hayvanlar ne de bastığı yeri titreten Mahmudlar...
Ebrehe isterse Dünyayı getirse yine de o mabedi yıkamazdı .Çünkü Kabe Yüce Yaratıcı'nın gözetiminde ve koruması altındaydı.Oraya Allah dilemedikten sonra hiçkimse zarar veremezdi.
Öyle de oldu zaten Yüce Rabbimiz o mabede zarar gelmesine izin vermemiş ve Ebrehe ordusunu mağlup etmişti.

8-D fatma zehra
Tue 21 January 2014, 06:51 pm GMT +0200

Ebrehe isterse Dünyayı getirse yine de o mabedi yıkamazdı .Çünkü Kabe Yüce Yaratıcı'nın gözetiminde ve koruması altındaydı.Oraya ALLAH dilemedikten sonra hiçkimse zarar veremezdi.
Öyle de oldu zaten Yüce Rabbimiz o mabede zarar gelmesine izin vermemiş ve Ebrehe ordusunu mağlup etmişti.

8/A
Sat 15 February 2014, 08:23 pm GMT +0200
ALLAH isterse herşey olur ki bunu okuyunca anlamış olduklarımın başında o zaman ki insanların ne kadar cahil oldukları...
Gerçekten bir rehbere Peygamberimize ihtiyaç duyduklarını anlıyorum...

ykpcn
Mon 14 July 2014, 11:40 am GMT +0200
Bunun çizgi filmini de izlemiştim.Buradan da okumak daha güzel oldu.Abdulmuttalip Ebrehe'ye çok güzel cevap vermiş.Kabe'nin sahibi ALLAH'tır ve onu koruyacaktır demiş.

Sümeyye Şahiner7B
Mon 18 January 2016, 02:36 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ; Ebrehe amacına ulaşamayacak .çünkü Allah, her şeyin sahibi olan Allah Kabe'yi koruyacak . Onların üzerlerine sürü sürü kuşlar gönderecek ve o kuşlar onlara pişkin tuğladan yapılmış taşlar atacaklar . Böylece onların kötü planları boşa çıkmış olacak Rabb'im razı olsun . İnşAllah Amin

Yağmur Gümüş 8-B
Mon 18 January 2016, 02:42 pm GMT +0200
Bismillah...
Hiçbir şey, ufak bir zerre dahi Allah Teala`nın izni olmadan hareket etmez.  Bir insanın istemesi Allah istemedikten sonra hiçbir önemi yoktur.
Allah cc. razı olsun.