- 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" açıldı

Adsense kodları


34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" açıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Fri 19 June 2015, 11:43 am GMT +0200
34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ iş birliğiyle gerçekleştirilen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı İstanbul Beyazıt Meydanı’nda ziyarete açıldı. 

Açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazan ayında düzenlediği kitap fuarlarının, kitapla ve Kur'an-ı Kerim'le buluşma olduğunu söyledi. Kitap ve sözün yerini imajın ve görselliğin aldığını belirten Başkan Yardımcısı Yılmaz, "İnsanlar okumanın yerine seyretmeyi tercih eder oldular. Zihinler tembelleşti, harfler ise duyarsız hale geldi. Bizim medeniyetimiz kitap ve söz medeniyetidir. Edeple buluşan sözümüz, edebiyat olmuş, estetikle buluşan sanatımız, fazilet olmuş ve tarihe gerçekten görkemli bir medeniyet armağan etmişiz. O, kaynağını ilahi kitaptan almaktadır. Söz medeniyeti, öz medeniyeti kurmuşuz" diye konuştu.

Ramazan boyunca çeşitli stantlarda imza etkinliklerinin gerçekleştirileceği fuara, 180 yayınevi katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarının bulunduğu fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayımlanan kitaplar yer alıyor.  Etkinlik kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesinde gerçekleştirilecek "Ramazan Sohbetleri"ne ramazanın ilk gününden Kadir Gecesi’ne kadar, 27 yazar katılacak.

Fuar her gün saat 11.00’den gece 24.00'e kadar ziyaret edilebilecek.


ikranur 7d
Fri 19 June 2015, 12:13 pm GMT +0200
selamün aleyküm.. hayırlı ugurlu olsun.. milletimize bi hizmet bir ilim kapısı açıldıgı içinde gösterilmş olan bu duyarlılıktn ötürü emegi geçen herkestn allh razı olsun..