- 300 yıllık cami odun olacaktı

Adsense kodları


300 yıllık cami odun olacaktı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 2 August 2012, 05:54 am GMT +0200
300 yıllık cami odun olacaktı



Samsun'da yerine yenisi yapılan ahşap caminin parçaları yakılması için bir fırıncıya satılınca kaymakam son anda olaya müdahale etti

   Samsun'un Salıpazarı ilçesine bağlı Yenidoğan köyünde bulunan 300 yıllık ahşap cami, betonarme yeni caminin yapılmasının ardından yakılması için fırıncıya satıldı. Durumdan haberdar olan Ladik Kaymakamı'nın talimatıyla ahşap cami 50 lira fazla fiyata satın alınarak yakılmaktan kurtarıldı.
Ladik Kaymakamı Kadir Perçin, ilçede ahşap yapıları gelecek kuşaklara aktarmak için 'Ambarköy' projesi başlattıklarını söyledi.
Proje kapsamında köye ahşap camiler bulmak için 21 kişilik araştırma ekibi oluşturduklarını belirten Perçin, şöyle devam etti:
"Ekiplerimiz Salıpazarı ilçesinde kullanılmayan ahşap ambarları ararken, Yenidoğan Mahallesi'nde 300yıllık ahşap camiye rastladılar. Yaptığımız araştırmada caminin odun olarak yakılması için bir fırıncıya satıldığını tespit ettik. Fırıncı bize camiyi vermek istemedi, biz de köy ihtiyar heyetiyle görüştük. Ahşap caminin yanına beton cami yapıldığı için caminin sökülüp tahtalarının odun olarak yakılması için bin 450 liraya fırıncıya satıldığını ifade ettiler. Biz de 50 lira daha fazla vererek camiyi aldık."

Tamamı ahşap olan caminin 300 yıl içinde 3 kez yer değiştirdiğini anlatan Perçin, 200 metrekarelik caminin daha önce sökülüp küçültüldüğünü belirtti.
Perçin, caminin 64 metrekare ve iki katlı olarak Ambarköy'ün içinde orijinaline dokunulmadan yeniden inşa edildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Caminin orijinalini bazlıp sadece giriş kısmında küçük bir değişiklik yaparak inşa ettik. Caminin girişi yoktu, biz de işlemeli bir kapı yerleştirdik. Çatı ve giriş haricinde tamamen kendi orijinal parçalarıyla monte edildi. Kurma çalışmaları 3 ay sürdü. Minaresi de tamamen ahşap ve Selimiye Camisi modelinde inşa edildi. Osmanlı şeyhülislamlarından Ladikli Mehmet Efendi'nin ismini verdik."
Camide kadrolu bir imam ve müezzin bulunuyor.

Dünya Bülteni

sumeyye
Thu 2 August 2012, 12:20 pm GMT +0200
s.a.. ; odun olup yanacakken şu anda gayette güzel olmuş ve hizmete sunulmuş , bizler camilerimize önem vermeyip yok etme çabasinda olursak sonuçlari birçok kişi tarafindan hiç iyi olmaz ellerine koz verilmiş olur..Yurt dişinda birçok yerde küçükte olsa minareli bir camiye yoksun kardeşler var kiymetini bilelim ve hassas olalim inşaallah...

hafiza aise
Thu 2 August 2012, 12:30 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh ; Değişik bir çalışma olmuş. Geleceğimizin görmesi için tabiki güzel bir uygulama olabilir.

sümeyra
Thu 2 August 2012, 08:21 pm GMT +0200


     İnsanların ibadetine tekrar kazandırılması son derece hayırlı olmuş..Aksi halde asıl hayır sahiplerinin kemikleri sızlamaz mıydı, yattıkları yerde ?