- 28 Şubat mağdurlarına KPSS'siz atama Meclis'te

Adsense kodları


28 Şubat mağdurlarına KPSS'siz atama Meclis'te

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sat 9 April 2016, 09:54 pm GMT +0200
28 Şubat mağdurlarına KPSS'siz atama Meclis'te

TBMM'de görüşülen düzenleme ile 28 Şubat'ta başörtüsü yasağı sebebiyle mağdur olan tesettürlü öğrenciler Kamu personeli seçme sınavına girmeden, sınavsız atanabilecek

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No'lu Şube tarafından düzenlenen Aday Öğretmenler Tanışma Toplantısı’nda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, Meclis'te, 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteden uzaklaştırılan ya da atılan öğrencilerin KPSS sınavına girmeden atanabilmelerinin önünü açacak bir düzenleme içinde olunduğunu söyledi.

Toplantıya katılan Eğitim-bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, zorluklarla mücadele ederek göreve atanan öğretmenleri tebrik etti. Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşık Veysel’in diliyle uzun ince bir yolu kat ederek, zorlu engelleri aşarak bu yola geldiniz. Bu yolculuğun her aşamasında çok büyük sıkıntılar yaşadınız, zihni ve fikri mücadeleler verdiniz. Kotalarla, kontenjanlarla mücadele ettiniz, KPSS gibi hepimizin gözünde devasa bir yük olan bu sınava girerek öğretmen olma hakkını elde ettiniz. Bu zorlukların tamamı sizler için sona erdi. Temennimiz sizler gibi atama bekleyen binlerce gencimizin öğretmen olarak atanabilmesi ve öğretmen ihtiyacımızın tamamen ortadan kaldırılması.

Sendika olarak amaçlarının büyük Türkiye misyonunun oluşmasına öncülük etmek olduğunu vurgulayan Sevim; “Eğitim Bir-Sen’in misyonu yeniden büyük Türkiye inşasına öncülük etmek, mazlum Müslümanları zulümden kurtarmaya yönelik güçlü adımlar atılmasına teşkil edecek güçlü ve müreffeh bir toplum yapısı oluşturmaktır. Bugün Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda kan akmaya devam ediyor. Çocukların çığlıkları ve annelerin gözyaşları tüm kainata yayılıyor. Doğu ve Güneydoğu’da, Irak’da, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Afrika’da, Arakan’da zalimlerin zulmü sonucunda ümmetin birliğini savunan müminler öldürülüyor, kadınlar kocasız, analar evlatsız, çocuklar öksüz ve yetim bırakılıyor. Eğitim Bir-Sen olarak nerede mazlum ve mağdur varsa oraya koşuyor, insanlığa çağrıda bulunuyoruz.”

1607389.jpg

“28 ŞUBAT’TA MAĞDUR OLANLAR KPSS'SİZ GÖREVE ATANACAK”

28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılan öğrencilerin KPSS’ye girmeden göreve atanması konusunda da çalışmalarının olduğunu vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, “28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı görevden atılan, istifa etmek durumunda kalan kardeşlerimizin tamamını şuanda görevde. Ama o dönemde mezun olamadığı için göreve atanamayan, başörtüsünden dolayı üniversiteyi bırakmak zorunda kalan kardeşlerimiz de oldu. Şuanda yasa değişikliği çalışması var. 28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteden uzaklaştırılan, atılan kardeşlerimiz aynı o dönemde mezun olmuş gibi KPSS sınavına muhatap olmadan öğretmen olarak atanabilmeleri yönünde mecliste bir çalışmamız var. İnşallah bunu da çok yakında sonuçlandırır, o arkadaşlarımızın da görevlerine dönmelerini sağlamış olacağız" ifadelerinde bulundu.

iha