- 2016 Üniversitelere Kayıt Tarihleri Açıklandı

Adsense kodları


2016 Üniversitelere Kayıt Tarihleri Açıklandı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Wed 22 June 2016, 03:07 am GMT +0200
2016 Üniversitelere Kayıt Tarihleri Açıklandı

Bilindiği üzere YGS döneminden sonra üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için bu hafta itibariyle LYS dönemi de başladı. Öğrencilerin sınav dönemi devam ederken Yüksek Öğretim Başkanlığı tarafından üniversitelere kayıt tarihleri açıklandı.
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı İçin Elektronik Kayıt İşlemleri

Son yıllarda uygulanmaya başlayan yeni sistem bu sene de uygulanmaya devam edecek ve üniversiteye yerleşen öğrenciler ilk olarak okullarına elektronik olarak kayıt olacak. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için elektronik kayıt işlemleri 12-16 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek. Elektronik kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından normal kayıtlar ise 15 - 19 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.
Ek Yerleştirmelerde Yeni Program Açılmayacak

YÖK tarafından verilen yeni karar doğrultusunda ek yerleştirme için verilen süre içerisinde her hangi bir yeni programın açılmasına izin verilmeyecek. Öğrenciler ek yerleştirmelerde sadece normal yerleştirmelerden sonra boş kalan kontenjanlar için başvuru yapabilecek.
Ek Yerleştirmeler Ne Zaman Yapılacak?

Ek yerleştirmeler için tercihler 26 - 30 Ağustos tarihleri arasında kabul edilecek olup açıklanan sonuçlar doğrultusunda öğrenciler 6 - 9 Eylül tarihleri arasında ek yerleştirmede yerleştiklere okullara kayıtlarına yaptıracak.

Haber Şefi