- 16 yaşından küçükler fındık toplayamayacak

Adsense kodları


16 yaşından küçükler fındık toplayamayacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 24 July 2012, 08:03 am GMT +0200
16 yaşından küçükler fındık toplayamayacak




Ordu Valisi Orhan Düzgün, ''Bu yıl fındık rekoltesine bağlı olarak daha fazla işçinin ilimize gelmesi bekleniyor ancak 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmalarına izin verilmeyecek'' dedi.



Vali Düzgün, yaklaşık on gün sonra başlayacak fındık hasadı öncesi, beraberinde vali yardımcıları Ömer Adar, Mahmut Ağbal, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Alaybeyoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın ve diğer ilgililerle, il dışından Ordu'ya gelerek Uzunisa köyünde konaklayacak mevsimlik tarım işçileri için hazırlanan alanda inceleme yaptı.

Burada devam eden çalışmalara ilişkin gazetecilere açıklama yapan Vali Düzgün, bir hafta içerisinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden mevsimlik tarım işçilerinin Ordu'ya gelmelerini beklediklerini söyledi.

İki yıl önce mevsimlik tarım işçilerinin durumlarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma başlattıklarını ifade eden Düzgün, şöyle konuştu:

''Bu çalışma kapsamında ilin dört farklı noktasında uygun alanlar oluşturmuştuk. Bu alanlarda işçilerin tuvalet, banyo ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması için bir takım düzenleme yapmıştık. Amacımız, ekmek parası için ilimize gelen insanları burada kaldıkları süre içerisinde en iyi şekilde ağırlamak.''

-Bahçeye gitmeyenlere kurs verilecek-

Vali Düzgün, Uzunisa köyündeki alanda geçen yıl açılışı yapılan Kültür ve Sanat Evi'nde bu yıl bahçeye gitmeyen çocuk ve gençlere çeşitli dallarda kurs verileceğini vurgulayarak, ''Burada özellikle bahçeye gitmeyen çocuk ve gençlerimiz için Ordu Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve destek sağlayacak diğer birimlerin de katkısıyla değişik kurslar açılacak. Bunların içinde halk oyunları kursundan yüzme kurslarına kadar ihtiyaç duyulan ve talep edilen kurslar açılacak'' diye konuştu.

-Çocuk işçiliğine 170 lira ceza-

Vali Düzgün, çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik alınan tedbirlerin sertleştirildiğini ve bunu da yayımladıkları genelgeyle kamuoyu ile paylaştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''İlgili birimlerimiz tarafından 20 kişilik ekip kuruldu. Söz konusu ekip habersiz bir şekilde denetimlerini yapacak. Bu yıl fındık rekoltesine bağlı olarak daha fazla işçinin ilimize gelmesi bekleniyor ancak 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmalarına izin verilmeyecek. 16 yaşından küçük işçi çalıştırıldığı tespit edilirse hem çalıştırana hem de çocuğun velisine ayrı ayrı 170'er lira para cezası uygulanacak.''

Haber7


SevD@_GüLü
Tue 24 July 2012, 09:01 pm GMT +0200
bence çok güzel uygulama ama malesef yüksek kesimlerde ufak çoçuklar çalıştırılıyo...