- 15 Temmuz Şehitleri Türkiyeyi Dağılmaktan Kurtardı

Adsense kodları


15 Temmuz Şehitleri Türkiyeyi Dağılmaktan Kurtardı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sat 10 September 2016, 04:39 pm GMT +0200
Başkan Görmez 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kutsal topraklarda bulunan 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kutsal topraklarda bulunan 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldi. Şehit yakınları için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke Hac İdaresi Merkezi'nde gerçekleşen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Prof. Dr. Mehmet Görmez, şehitler için dua etti. Dua sırasında kimi şehit yakını göz yaşlarını tutamadı.

Dua sonrasında şehit yakınları, kaybettikleri hakkında kısa bilgiler vererek kendilerini tanıttı. Şehit yakınları, kendilerini kutsal topraklara davet eden ve organizasyonda emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere devlet kademesinde bulunanlara teşekkürlerini iletti.

Tanışma ve kısa sohbetlerin ardından konuşan Görmez, şehit yakınlarının sürekli hüzünlü olmaması gerektiğini kaydetti. Hz. Muhammed'in evladını yitirdiği zaman "Kalp hüzünlenir, göz yaşarır" dediğini, hemen arkasından da "Fakat Rabbimizin razı olmadığı hiçbir söz ağzımızdan çıkmaz." ifadesini kullandığını hatırlatan Görmez, "Kaldı ki, kaybettiğimiz bu canların her biri, Peygamberlerin gıpta ile baktığı bir makama erdiler. Biz bunu gündelik hayatın akışı içerisinde anlamakta zorluk çekiyoruz. Ama Sevgili Peygamberimizin ifadesidir bu. Peygamberin dahi peygamberlikten sonra gıpta ile baktığı bir makam varsa, o da şehadettir." diyerek misafirlerini teskin etti.



"15 Temmuz şehitleri, milletimizi büyük kötülükten kurtardı"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tarihimizde çok şehitlerimiz var. Fakat 15 Temmuz şehitlerinin, çok çok farklı bir yönü var. 15 Temmuz şehitleri, gerçekten ülkemizi, milletimizi, medeniyetimizi çok büyük bir kötülükten, çok büyük bir badireden hatta dağılmaktan kurtardı. Onlar ülkeyi dağılmaktan kurtardı. 15 Temmuz şehitlerine Afrika'daki mazlumlar dua ediyor. Çünkü, Afrika'daki mazlumlar da kaybedecekti eğer, biz, 15 Temmuz gecesinde kaybetseydik. Biz 15 Temmuz gecesinde kaybetseydik, dünyanın bütün mağdurları, mazlumları kimsesiz kalacaktı. Onun için onlar, Cenab-ı Allah lütfettiği büyük bir makama erdiler. Daima onun o büyüklüğünü ve huzurunu hatırlamalıyız."

"Şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız"


Çeşitli toplantılarda "Bu seneki hacımız, şehitlere adanmış bir hac olacak" diye açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşAllah onlarla birlikte hac edeceğiz. Onlarla birlikte Arafat'a çıkacağız. Onlarla birlikte tavaf yapacağız. Onlarla birlikte Nina'ya gideceğiz. Tabi bu millete bu kötülüğü reva görenleri de Cenab-ı Allah'a havale ediyoruz. Allah'ın merhameti ne kadar yüce ise azabı, ikabı, laneti de o kadar yüksektir. Onlar da karşılıklarını görecekler."

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 15 Temmuz şehitlerinin adlarını mabetlere, Kur'an kurslarına vermek konusunda çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Görmez, "Şehitlerimizin isimlerini bundan sonra yapılacak nice Kur'an merkezlerine, Kur'an kurslarımıza, camilerimize, mabetlerimize vererek yaşatacak ve ebedileştireceğiz. Kaldı ki, bizim buna ihtiyacımız var. Onların buna ihtiyaçları yoktur. Onların isimlerinin yaşatılmasına hiç bir ihtiyaçları yok. Ama bizim onların isimlerini ebedileştirme ve yaşatmaya ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

dini haberler

muratb8
Fri 4 November 2016, 10:45 pm GMT +0200
15 temmuzz'un önemi büyüktür unutmalım allah razı olsun.

HALACAHAN
Fri 4 November 2016, 11:45 pm GMT +0200
Selamun aleykum ..Rabbim şehirlerimizde razi olsun. .Mevlam ailelerine de sabır versin ve ülkemizi bir daha öyle günlerden gecirmesin

enes d7
Tue 15 November 2016, 02:36 pm GMT +0200
Allah'm sen tum sehıtlerımızı nur ıcınde yatır

Hazine Şahin 7D
Wed 16 November 2016, 10:41 pm GMT +0200
babanızı öldüreni Affedin ama vatanımızı böleni asla affetmeyin Hz Ali vatana bölenlerin ne kadar günah işlemiş olduklarını ve o kadar insanı babasız bırakmış olduklarını o kadar o kadınları dul bırakmış olmalarını Allah tarafından cezalandırılacaklarını  biliyor olmalılar.

RAMAZAN 7/D
Thu 17 November 2016, 08:16 am GMT +0200
Es Selamun Aleykum . O kahramanlari hicbir zaman unutmayip unutturmayacagiz insAllah .

Allah cc razi olsun

Musa B/8
Thu 17 November 2016, 02:03 pm GMT +0200
Selamun aleyküm 15 temmuz gecesinde vatan hainleri darbe girisiminde bulunduklarında türk milleti tanklara ve silahlara göğüs germiştir Allah şehit ailelerine sabır versin o gece o savas alanında şaçının bir telini orda düşüren insanımız gazilerimiz ve sehitlerimiz haklarını helal etsin amin paylaşandan Allah razı olsun amin

fatmakaradere 7/B
Fri 18 November 2016, 07:05 pm GMT +0200
şehitlerimiz bizleri hainlerden kurtardılar eğer biz kazanmasaydık şuan ailemiz ölmüş veya daha kötü şeyler yapmış olabilirlerdi okulumuz olmazdı allaha şükür hepsini atlattık allah şehitlerimize rahmet eylesin ailelerinede sabır eylesin evlat acısı çok iç yakan bir acıdır

ceren
Fri 18 November 2016, 07:13 pm GMT +0200
Aleykumselam.rabbim ülkemizi cani pahasina savunan kardeşlerimizden razi olsun inşallah...

Bilal2009
Fri 18 November 2016, 08:14 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri unutan ve unutturanlardan eylemesin Rabbim paylaşım için razı olsun

fatmakaradere 7/B
Sat 19 November 2016, 07:56 pm GMT +0200
15 temmuz her zaman bizi kurtaracak bir savaş gibi bir olaudır o akşamı hiç unutmayıp unutturmayacağız  allah razı olsun paylaşım için teşekkürler..

HALACAHAN
Sat 19 November 2016, 08:35 pm GMT +0200
Allahim bizlere birdaha o gunleri yasatma sehitlerimize de gazilerimizede sen cennetinin en guzel koselerine yerlestir..