- 114 yaşında da doktor istemediler

Adsense kodları


114 yaşında da doktor istemediler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 4 December 2010, 01:31 pm GMT +0200
114 yaşında da doktor istemediler


Malatya'nın Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı köyünde yaşayan ve hayatlarında hiç hastane yüzü görmeyen 114 yaşındaki yaşlı çift, köye sağlık taraması gelen ekibe muayene olmak istemedi.

Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı, hem köylülerin sıkıntılarını dinlemek, hem de sağlık taraması yaptırmak için nüfus müdüründen, ilçe emniyet müdürüne, karakol komutanına ve sağlık ekibine kadar devlet kurumlarını da yanında götürdü.

Sağlık ekibiyle birlikte Yazıbaşı köyünün en yaşlıları olan 114 yaşındaki Abdullah ve Elif Adıgüzel'in evine giden Maraşlı, sohbet edip çiçek takdim etti.

Bu sırada, kaymakamla beraber gelen doktor, yaşlıları herhangi bir hastalıkları olup olmadığını tespit etmek için muayene etmek istedi.
Sağlık sorunlarının olmadığını ifade eden yaşlı çift, muayene olmadı.

Kaymakam Maraşlı'nın, “Ayağınıza kadar doktor geldi, bırakın muayene etsinler” sözüne rağmen istemeyen Abdullah Adıgüzel, bu yaşına kadar hiç doktor yüzü görmediğini söyledi.

Sağlığımızı sevgi ve mutluluğa borçluyuz

İlerlemiş yaşına rağmen rahat konuşabilen Adıgüzel, “Ne ben, ne eşim hiç hayatımızda doktora gitmedik. Sağlığımız da çok iyi. Muayene istemiyorum. ALLAH'a şükür iyiyim. ALLAH'tan ek isteğim, ölürsem eşimle beraber ölmek. Birbirimizi çok seviyoruz. İnşALLAH ayrılmayız. Sağlığımızı sevgi ve mutluluğa borçluyuz” dedi.

90 yıldır evli olduğunu, 10 çocuk ve 100'ün üzerinde torunu bulunduğunu dile getiren Adıgüzel, hiç bir ihtiyaçlarının olmadığını, çocuklarının ve torunlarının kendilerine baktığını anlattı.

Yaşının 114'ün de üzerinde olduğuna inandığını aktaran Adıgüzel, eskiden nüfusa geç yazdırmalarına rağmen 114 yaşında göründüğünü vurgulayarak, “Şimdiye kadar bir defa evlendim. Şimdiki nesil, evlenip boşanıyor. İnsanlarımız okumuş, cahil değiller ama yine de boşanıyorlar. Toplum bozulmuş. Eskiden kıtlık vardı. Nasıl yaşadığımızı ben bilirim. Ama sevgi ve saygı vardı” diye konuştu.


Hürriyet

S.bayar
Sat 4 December 2010, 05:02 pm GMT +0200
Selamün aleyküm
Ne kadar güzel bir tablo amcam haklı eskiden gıda da kıtlık vardı insanlar aç sefil yaşıyorlardı ,
amcam şimdi de sevgide kıtlık var insanlar sevgiye aç ,mutsuz yaşıyorlar 
Çünkü çoğu insanın kalbinde sevginin temeli YARADANA sevgi az temel sağlam olmayınca üstüne ne kadar kat çıksan sonuç hüsran....
Rabbim isteyen herkese sevgisinden nasib eylesin, Sevgisine layık eylesin..