- VATİKAN Diyorki İSLAMI RİSALEİ NUR ile seçiyorlar

Adsense kodları


VATİKAN Diyorki İSLAMI RİSALEİ NUR ile seçiyorlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 18 July 2012, 02:41 pm GMT +0200

Vatikan: İslam'ı Risale-i Nur ile seçiyorlar



Vatikan’ın hazırladığı bir raporda, Hıristiyanlıktan İslam’a geçişlerin en önemli sebebinin Risale-i Nur olduğu açıklanıyor

11 Eylül'den sonra beklenin aksine Amerika'da İslam'a yönelişin arttığını belirten Dr. Furkan Aydıner, Vatikan’ın, Hıristiyanlıktan İslam’a geçişlerin en önemli sebebinin Risale-i Nur olduğunu açıkladığını söyledi.

Bediüzzaman’ın şiddete değil, şefkate dayalı“müspet hareket” metodunun doğruluğunun 11 Eylül’den sonra daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Aydıner, "Hem İslam dünyasına hem de gayr-i müslimlere, evrensel barışın sağlanmasında Nursî’nin “müspet hareket” metodunun önemini anlatmaya büyük bir ihtiyaç vardır. Amerikan Senatosu’nda bir grup senatör, 11 Eylül’ün nedenleri ve çözüm yollarıyla ilgili yaptıkları detaylı komisyon çalışmasının sonunda yayınladıkları raporda, Risale-i Nur hareketi dâhil olmak üzere, müspet hareketi esas alan İslami cemaatleri ismen zikredip, Müslüman gençlerin teröre saplanmaması için bu hareketlerin desteklenmesi gerektiğini Senato’ya tavsiye etmişti" dedi.

Vatikan'ın raporuna da dikkat çeken Aydıner, şunları aktardı:

"Diğer yandan Vatikan’ın 1990’lı yılların başında hazırladığı bir raporda, Hıristiyanlıktan İslam’a geçişlerin en önemli sebebinin Risale-i Nur olduğu şöyle açıklanıyor: “Yeni Müslümanların yüzde 32’si, Risale-i Nur’un insan ve kâinata bakışının kendilerini bunalımdan ve boşluktan kurtardığını ifade ederek İslam’dan başka hiçbir izah tarzının kendilerini tatmin etmediğini kaydediyorlar.”

RİSALE HABER

ehlidunya
Wed 18 July 2012, 02:42 pm GMT +0200
Maşaallah ne güzel risalei nur ve hizmet yapan kardeşlerimizden allah razı olsun allah yardımcıları olsun

reyyan
Wed 18 July 2012, 03:43 pm GMT +0200
Elhamdulillah, Risale-i Nur asrımızın ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte..Rabbim ondan istifademizi arttırsın inş.