- Üniversiteside demokrasi kürsüsü kuruldu

Adsense kodları


Üniversiteside demokrasi kürsüsü kuruldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 22 September 2011, 01:02 pm GMT +0200
Akdeniz Üniversitesi'nde 'demokrasi kürsüsü'

 Akdeniz Üniversitesi, yeni eğitim yılı öncesi farklı bir demokratik uygulamaya imza attı. Üniversiteli gençlerin düşüncelerini özgürce dile getirebilmesi için yerleşke içine 'serbest kürsü' kuruldu.
Kürsünün arkasına da sorunların dile getirilebildiği silinebilir duvar konuldu. Kürsü ve şikayet duvarının önü de, konuşmacıyı dinlemek isteyenler için düzenlendi. Uygulamayla üniversiteliler, yaşadıkları sıkıntıyı yahut düşüncelerini demokratik bir tavırla buradan arkadaşlarına ve yetkililere duyurabilecek. Üniversiteli gençler de yönetimin başlattığı uygulamadan memnun. Üniversitenin yeni akademik yıl açılışı yaklaşırken, serbest kürsü hakkında çalışanlardan bilgi alan öğrenciler, duvara kentteki ulaşım sistemine olan tepkilerinden, tuttukları futbol takımına olan sevgilerine kadar çeşitli düşünceleri yazdı. Serbest kürsünün ilk konukları olan bazı öğrenciler, üniversite sisteminde uygulanan not sistemi 'çan'ı eleştirirken bazıları ders kayıtlarındaki zorluğa dikkat çekti. "Fikirden zarar gelmez. Tehlikeli ve ilkel olan, kaba kuvvet ve şiddettir." diyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversitelerin her türlü fikrin tartışıldığı, gerçeğin arandığı yerler olması gerektiğine işaret ediyor. Uygulamanın hedefini ise şöyle açıklıyor: "Öyle bir kültür oluşturmalıyız ki, herkes farklı düşünmeyi bir zenginlik olarak görsün. Kendisine dinleyici bulan öğrenci, memur, hoca, çıksın kürsüye düşüncelerini açıklasın. Kimse ona karışmasın, farklı düşünüyor diye hakaret etmesin."

zaman

mavi derinlik
Fri 23 September 2011, 11:36 pm GMT +0200
"Uygulamanın hedefini ise şöyle açıklıyor: "Öyle bir kültür oluşturmalıyız ki, herkes farklı düşünmeyi bir zenginlik olarak görsün. Kendisine dinleyici bulan öğrenci, memur, hoca, çıksın kürsüye düşüncelerini açıklasın. Kimse ona karışmasın, farklı düşünüyor diye hakaret etmesin.""

Buradaki belirtilen gerçekten çok uzun zamandır ihtiyacımız olan ama bazı art niyetli kimselerce sabote edilen bir fikirdir.. Rabbimiz huzurlu barış içersinde yaşamamızı tehdit eden tüm unsurlardan korusun, korusun, korusun cümlemizi... Allah Razı Olsun paylaşım için.. 

zahdem
Fri 23 September 2011, 11:52 pm GMT +0200
Akdeniz üniv.öğrencileri  gibi keşke öğretim kadrosu ve idarecileri de  aynı şekilde olabilmeyi deneselerdi.
inancı gereği davrananlara karşı hazımsızca davranıyolar ya kendileri...