- Türkiye'de 6 kişiye bir kitap düşüyor

Adsense kodları


Türkiye'de 6 kişiye bir kitap düşüyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 5 March 2014, 09:51 pm GMT +0200
Japonya'da kişi başına 6 kitap, Türkiye'de 6 kişiye bir kitap düşüyor



İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Münazara Topluluğu ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından "Tanıtım ve Münazara Gösteri Maçı" düzenlendi.
İzmir genelindeki 18 ortaöğretim kurumundan 420 öğrencinin ve öğretmenlerinin misafir edildiği programda konuşan Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, “Japonya’da yıllık kitap okuma oranı kişi başı 6 kitaptır. Türkiye’de ise 6 kişi bir kitap okuyor." dedi.

Almanya’da geçen aralık ayında kitap okuma oranı 24 dakikadan 21 dakikaya düştü diye soru önergesi verildiğini aktaran Prof. Dr. Acar, "Muhalefet partileri, bu 3 dakikanın düşme nedenini Milli Eğitim Bakanı'na sordu. Ülkemize geldiğimizde 5 bin mesaj yazıyoruz, sınırsız sosyal medya paylaşımları yapıyoruz ama bir kitap 2 bin adet basılıyor. E-kitap kültürümüzse henüz gelişmedi. Münazaraların, bunların aşılmasında olumlu etkisinin olacağını düşünüyorum. Münazaraya katılan arkadaşlarımız ve izleyenlerin okudukları ve varolan bilgi birikimleri, yarışmacıların fikirlerine katkıda bulunabilir. Tam tersi olarak da savunulan düşünce reddedilebilir.” şeklinde konuştu.

Münazara maçında hükümet takımı "Ekonomik kalkınma adına çevreye zarar verilebilir", muhalefet takımı ise "Ekonomik kalkınma adına çevreye zarar verilemez" fikirlerini savundu. Çekişmeli geçen yarışmada dostluk kazanırken etkinlik sonunda sergi alanında, misafir okulların öğrencileri için hazırlanan ve bütün fakültelerin yer aldığı stantlarda üniversite tanıtıldı.

Cihan

yagmur_7-c
Wed 5 March 2014, 09:54 pm GMT +0200
Japonya’da yıllık kitap okuma oranı kişi başı 6 kitaptır. Türkiye’de ise 6 kişi bir kitap okuyor.
Sağ olun bilgiler için Halim hocam..
Ah Türkiye ah neler neler oluyor. Haberin yok Türkiye batıyor. Duyan herkse taksit, seçim derdinde .
Allah kendi özverimize dönmemizi sağlasın
  :(

Rüveyha
Thu 6 March 2014, 11:42 am GMT +0200
Çok üzücü bir haber..Ne yazık ki okuyan bir toplun değil,hazır tüketiciyiz.Herşeyi hazır bir şekilde önümüzde istiyoruz..Mevlam okumayı seven , kendisini hazır bilgiyle değil, kaynaklarını okuyarak bilgi edinen bir toplum haline gelmemizi nasip eylesin.

Sevde 38
Thu 6 March 2014, 03:16 pm GMT +0200
Yıllardır Kitap okumada sondan, bilgisayar Oyunları'nda baştan birinciliği kimseye kaptırmıyoruz.
Fazla ve gereksiz bilgi yerine; kaliteli, pratiğe dökülen bilgilerle tasavvufi bilgileri birleştirelim bakalım neler oluyor.
Fazla kitap okumak değil, okuduğumuz kitapların bize kazandırdıkları daha önemli.japonya okuyor evet, ahlaki çöküntüleri devam ediyorsa istediği kadar okusunlar.
Yapılması gereken evde ve okulda çocuklarımıza, sağlıklı,ahlaki ve bilinçli bir eğitim vermek, manevi değerlerimizi öne çıkarmak. Malumunuz âhir zamandayız ve islamiyeti yaşamak elde kor ateş tutmak kadar zor.

ebu avane
Thu 6 March 2014, 05:20 pm GMT +0200
Gerçekten çok komik bir rakam. Ağlanacak bir durumdayız ama farkında değiliz. Çok kıymetli İhsan Süreyya Sırma hocam isviçre de ki anılarını anlatırken, "Metroda, otobüste camdan dışarıyı seyreden tek millet Türklerdir. Rahatça gidip selam verip muhabbet edebilirsiniz" demişti. :)

cerendemir
Thu 6 March 2014, 06:19 pm GMT +0200
Bence kötü bir durum.Gelişmişlik düzeyimiz bu yüzden geri kalıyor.

hafiza aise
Thu 6 March 2014, 08:40 pm GMT +0200
Çok acı bir tablo :( Sosyal medya , telefon , teknoloji kullanımında en önde koşuyoruz. Ama eğitim , kitap okuma konusunda hala emekliyoruz.

Tuğçe 7/D
Thu 6 March 2014, 09:26 pm GMT +0200
Bizim ülkemizde okuma alışkanlığının düşük olmasının bir nedenide kütüphane kullanma kültürümüzün olmamasına bağlıdır. Kitap okumak hem bireyi hemde yaşadığımız ülkeyi geliştirir. Bu gerçekler maalesef bizim neden diğer ülkelerden geri kaldığımızın göstergesidir.

damla6d
Thu 6 March 2014, 10:53 pm GMT +0200
Aslında bir kaç konu önce  insanları birbiriyle karşılaştırmamamız gerekiyordu, burada da ülkeleri  karşılaştırmamalıyız .Ama gerçekten ama gerçekten slogan çok güzel olmuş.Türkiye kitap okumada çok geride.Türkiye kendini kitap okumada biraz daha çalışmalı. Ben inanıyorum ki eğer biraz daha kitap okursak tüm ülkeleri geçeriz.Ama gerçekten Japonya en çok kitap okuyan,en gelişmiş ülke diye bizi onlarla karşılaştırmamaları gerekirdi.Hele de bir Türk karşılaştırdıysa gerçekten çok kırılırım...

barıs 8 d
Sat 8 March 2014, 11:18 am GMT +0200
Kötü bir durum ALLAHIN izniyle inşALLAH kitap konusunda gelişmiş bir ülke oluruz