- Tanzanyalı Abdullah da ders başı yaptı

Adsense kodları


Tanzanyalı Abdullah da ders başı yaptı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 10 September 2012, 04:23 pm GMT +0200

Tanzanyalı Abdullah da ders başı yaptı




Tanzanya uyruklu minik Abdullah, İstanbul'da yaşıtları ile birlikte bugün okula başladı. Arkadaşlarının ilgi odağı olan Abdullah'ın ailesi Türkçe bilmeyen çocuklarının öğretmeni ile nasıl anlaşacağını bilemediklerini söyledi.

Tanzanya'dan gelerek Türkiye'ye yerleşen Timuçin ailesinin en küçük üyesi Abdullah bu sene ilkokula başladı. 60 aylık Abdullah Timuçin, farkı görüntüsü ile arkadaşlarının ve okulun ilgi odağı oldu. Henüz Türkçe bilmeyen Abdullah'ın öğretmenleri ve arkadaşları ile nasıl iletişim sağlayacağı merak konusu oldu.

Abdullah'ın Türkçe bilmemesi nedeniyle endişelerini dile getiren annesi Ayşe Ramazan Timuçin, "Nasıl okulu kaldıracak bilmiyorum. Endişeleniyorum. Türkçe konuşamıyor. Şehremini'de oturuyoruz. Bir ben bir abisi götürüp getireceğiz" dedi.

Abi Mustafa Timuçin de, daha doğru dürüst Türkçe konuşamadığını belirterek "Normal bile konuşamıyor. Nasıl olacak bilmiyoruz. Türkçe bilmediği ve konuşamadığı için tuvaleti geldiğinde nasıl öğretmenine söyleyecek bilmiyoruz. Endişe ediyoruz" şeklinde konuştu.

Minik Abdullah ise ailesinin endişelerinden habersiz yeni arkadaşlarının ve okulunun tadını çıkardı.

yenişafak