- Sığırlar niçin yaratılmıştır? üzerine binilir mi?

Adsense kodları


Sığırlar niçin yaratılmıştır? üzerine binilir mi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 22 December 2011, 03:54 pm GMT +0200
bölüm: 17

Sığırlar niçin yaratılmıştır? üzerine binilir mİ?

3676- Cübeyr b. Mut’ım (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle haber vermiştir: Bir kadın Peygamber (s.a.v)’e gelerek bir konu hakkında kendisiyle konuştu ve Rasûlullah (s.a.v.), ona bir sonraki gelişinde bir şeyler verilmesini emretti. Kadın dedi ki: Ey Allah’ın Rasûlü! O gelişimde sizi bulamaz isem ne emredersiniz? Rasûlullah (s.a.v.): “Beni bulamaz isen, “Ebû Bekir’e gel” buyurdu. (Buhârî, Menakıb: 27; Müslim, Fedail: 17)

 Tirmizî: Bu hadis bu şekliyle garibtir.

3677- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Adamın biri bir öküzün sırtına bindiği bir sırada o öküz: “Ben bunun için yaratılmadım, Ben ancak çift sürmek için yaratıldım” dedi. Rasûlullah (s.a.v.) buyurdu ki: “Ben Ebû Bekir ve Ömer bu işin böyle olduğuna iman ettik.” Ebû Seleme şöyle dedi: “O gün Ebû Bekir de Ömer de cemaatin arasında yoktular, Allah en iyisini bilir.” (Buhârî, Müzarea: 27; Müslim, Fezail: 17)

 Tirmizî: Muhammed b. Beşşâr, Muhammed b. Cafer vasıtasıyla Şu’be’den aynı senedle bu hadisin bir benzerini bize aktarmıştır.

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.

3678- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, Peygamber (s.a.v): “Ebû Bekir’in kapısından başka mescide açılan tüm kapıların kapatılmasını emretti.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Tirmizî: Bu hadis garibtir. Bu konuda Ebû Saîd’den de hadis rivâyet edilmiştir.

3679- Âişe (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Ebû Bekir, Peygamber (s.a.v)’in yanına girmişti, Rasûlullah (s.a.v.): “Sen, Allah’ın Cehennem’den kurtardığı kimsesin” buyurdular. O günden sonra Ebû Bekir’e Atîk ismi verildi. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Tirmizî: Bu hadis garibtir.

3680- Ebû Saîd el Hudrî (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Hiçbir Peygamber yoktur ki: O’nun gökten iki veziri (yardımcısı) ve dünyadan da iki veziri bulunmasın. Benim gök halkından iki vezirim; Cebrail ve Mikail’dir. Dünya halkından iki vezirim de; Ebû Bekir ile Ömer’dir.” (Tirmizî rivâyet etmiştir.)

 Tirmizî: Bu hadis hasen garibtir. Ebû’l Cehhaf’in adı Dâvûd b. ebî Avf’tır. Sûfyân es Sevrî’den şöyle dediği rivâyet edilmektedir. Ebû’l Cehhaf bize anlattı kendisi beğenilen bir kişiydi. Telîd b. Süleyman, Ebû İdris diye künyelenir. Kendisi Şı’i’dir.



HALACAHAN
Thu 7 July 2016, 12:05 pm GMT +0200
Binek olarak yaratılan hayvanlar ayrıdır..Etinden sütünden istifa edeceğimiz hayvanlar ayrıdır..Binek olmayan hayvanı bu is için zorlarsak  eziyet etmiş oluruz..Buda bizlere yakışmaz ..Merhametli olmamiz gerekiyor..

Bilal2009
Thu 7 July 2016, 12:53 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah. Her hayvan yaratılma gayesine uygun yararlanılmalıdır. .  Rabbim bizlere bunu nasip eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

ceren
Thu 7 July 2016, 01:13 pm GMT +0200
Aleykumselam.Sıgirlar sut veya et ihtiyacini karsilamak icin yaratilmistir.Rabbim razi olsun paylasimdan sumeyye abla...

yagmur_7-c
Thu 7 July 2016, 01:32 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
Her canli fitrati uzerine dogar....Mutlaka bir yaratilma gayesi vardir ....İnekler de sut vermek , etinden yararlanilmak icin yaratilmistir....İnsanliga hizmet icin ...Rabbim yarattigi guzellikleri gorup sukrdenlerden etsin insallah....

Mustafa/Samed
Fri 16 December 2016, 12:34 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Bazı hayvanlar binek bazı hayvanlar ise yiyecektir. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

ertuğruld7
Fri 16 December 2016, 03:35 pm GMT +0200
Bismillah...
Sığırlar üzerine binilmek için yaratılmamışlardır.
Bizlerde sığırların üzerine binmeyelim inşallah.
Allah cc. razı olsun.

HALACAHAN
Fri 16 December 2016, 05:01 pm GMT +0200
Diyorlar çift sürmek için yaratılan hayvanlardir. .üzerlerine binilmesi doğru degildir

muratb8
Sun 18 December 2016, 10:24 am GMT +0200
Allah her varlığı bir amaç için yaratmıştır mesela ineğin yaratılması kurban bayramı gelince allahın rızası için kesmek gibi daha birçok bilmediğimiz varlıkların amaçları vardır.