- Şeyh Muhammed Zahid Turel Vefat Etti

Adsense kodları


Şeyh Muhammed Zahid Turel Vefat Etti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 11 July 2012, 01:40 pm GMT +0200

Şeyh Muhammed Zahid Turel Vefat Etti


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin manevi direklerinden biri daha Hakk'a yürüdü

Bölgenin büyük alimlerinden Şeyh Muhammed Zahid Turel (59) Hazretleri, dün sabah kuşluk namazını (duha) kıldığı esnada vefat etti. Turel, iki yıl önce vefat eden bölgenin kanaat önderlerinden babası Şeyh Asım Turel gibi, ömrünü ilme ve talabe yetiştirmeye adamıştı. Aynı zamanda, Kıbrıs gazisi olan Turel'in vefat haberini alan binlerce seveni Bitlis'e geliyor.

Bitlis'in Mutki ilçesi Oxin Beldesi (Yukarı Koyunlu) ikamet eden Şeyh Muhammed Zahid Turel, bu sabah medresedeki öğrencilerine ders verdikten sonra, onlarla birlikte tespihat ve duaları yaptı. Şeyh Muhammed Zahid, daha sonra odasına çekilerek ibadetine devam etti. Turel'in, kuşluk namazını kılarken vardığı secdeden uzun süre başını kaldırmaması üzerine, medresedeki talebeleri durumdan şüphelenerek yardımına koştu.

Oxin'de bulunan Turel ailesinin fertlerinin imdadına koştuğu Şeyh Muhammed Zahid'in vefat ettiği anlaşıldı. İki yıl önce babasının bıraktığı görevi devralan Şeyh Muhammed Zahid Turel Hazretleri, eğitime büyük önem veriyordu. Ömrünü ilme adayan Hazret, bugüne kadar binlerce talebe yetiştirdi. 4 çocuk babası olan Şeyh Muhammed Zahid Turel'in babası Şeyh Asım, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'ne bir dönem hocalık yapan Şeyh Fethullah Verkanisi Hazretleri'nin torunu, Şeyh Alaüddin Efendi'nin de oğluydu.

Turel hazretleri ve ailesi Bitlis, Siirt, Muş ve çevresinde eğitim faaliyetleri noktasında yüzyıllardır büyük hizmetler veriyordu. Ailenin; eğitim faaliyetleri çerçevesinde Bitlis, Siirt, Mardin ve Manisa illerinde yatılı eğitim müesseseleri ve yüzlerce talebeleri bulunuyor. Şeyh Muhammed Zahid Turel, insanlar arasındaki birlik ve beraberliğe vurgu yapıyor, özelikle gençlerin çağın kötülüklerinden korunması için iyi bir eğitim alması gerektiği görüşünü dile getiriyordu.

Şeyh Muhammed Zahid Turel Hazretleri'nin cenazesi, Oxin (Yukarı Koyunlu) Camii'nde kılınan öğlen namazından sonra babası ve dedesinin yanına defnedildi.

Cihan

reyyan
Wed 11 July 2012, 01:58 pm GMT +0200
MaşaAllah berekallah secdede ölüm nasip olmuş, bu bana şu hadisi hatırlatıyor nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz nasıl ölürseniz öyle haşrolunursunuz.Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan sevdiklerine de sabrı cemil niyaz ediyorum.Bir yıldız daha kaydı diyebiliriz...