- Peygamberimizin Yabancı Kadınlara Bakmasının Caiz Olmasidir

Adsense kodları


Peygamberimizin Yabancı Kadınlara Bakmasının Caiz Olmasidir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Thu 7 January 2010, 05:52 pm GMT +0200

Peygamberimizin Bir Özelliği De,Yabancı Kadınlara Bakmasının Ve Onlarla
Başbaşa Kalmasının Caiz Olmasıdır


Buhârî, Hâlid bin Zekvân´dan rivayet eder. O şöyle demiştir: "Mu-avviz bin Afrâ´nm kızı Rubeyyi´ dedi ki: Peygamber (s.a.v.), teşrîf edip odama girdi ve yatağımın kenarına şöyle oturdu." Kermâni, bu rivayetle ilgili olarak şu açıklamayı yapar: Bu olay hıcâb hakkındaki âyet inmez­den önce olmuştur. Yahut da, Peygamberimiz fitneden emîn olduğu için, O´nun hakkında onu görüp bakması caiz olmuştur."

îbni Hacer de şöyle der: Sahih ve kuvvetli deliller ile sabit olduğu­na göre, Peygamber (s.a.v.) için, yabancı kadınlara bakması ve onlarla başbaşa kalması, O´nun bir özelliği idi. Sırf O´na mahsûs olmak üzere, bu caiz idi. Peygamberimiz´in Ümmü Harâm´ı ziyareti hakkındaki rivayetle ilgili olarak, söylenecek doğru söz de budur. Zira Peygamberi­miz onu ziyaret ettiği zaman, onun odasına girmiş, orada uyumuş ve Ümmü Haram, Peygamberimizin başına, bit, böcü-börtü var mıdır diye de bakmıştır. Halbuki Ümmü Haram, Peygamberimiz´in ne nikâhlısı, ne de mahremi değildi..."

tbnü´l-Mülekkan da şöyle demektedir: "Neseb ilmine yeterince vâkıf olanlar bilirler ki, Ümmü Haram ile Peygamberimiz arasında bir yakınlık ve mahremiyet yoktur. Nitekim Hafız Şerafü´d-Dîn el-Dimyatî de bunu gayet güzel bir şekilde açıklamıştır ve demiştir ki: "Bu, Ümmü Haram ile onun kardeşi Ümmü Selim´e mahsûs idi. Ümm|i Haram gibi, o da Peygamberimiz´in başına bakıvermiştir."

Yine îbni Mülekkan şöyle der: "Bilindiği gibi, Peygamber (s.a.v.) mâsûm idi. Yüceler yücesi Allah, O´nu günahtan korumuştur. Bu se-beble Peygamber Efendimiz´in, yabancı kadınlarla başbaşa kalmasının, onlara bakmasının, sırf O´na âit bir özellik olduğu söylenmiştir.[52]



[52] Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/492.