- Papazlar da çirkin filmi protesto etti

Adsense kodları


Papazlar da çirkin filmi protesto etti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 16 September 2012, 04:27 pm GMT +0200

Papazlar da çirkin filmi protesto etti
   
   
Ortadoğu’da Hıristiyan dünyasının önde gelen din adamları Hz. Peygamber’e hakaret içeren filme tepki için Mısır’ın farklı şehirlerinde düzenlenen protesto gösterilerine katıldı. Cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilerde, ‘’Müslümanlar ve Kıptîler birdir’’ sloganları atıldı.
 

MÜSLÜMANLAR KIŞKIRTILMAK İSTENİYOR
Hz. Muhammed’i kötüleyen filmle ilgili açıklama yapan İmamı Azam Ebu Hanife Camisi İmam ve Hatibi Abdusettar Abdulcebbar, bu filmle doğudan batıya dünya üzerinde yaşayan 1,5 milyar Müslüman’ın duygularının kışkırtılmak istendiğini belirtti. Abdulcebbar, ‘’Bu hakareti protesto etmek için İmamı Azam Ebu Hanife’nin Azamiyesi’nin toprakları üzerinde bulunmaktayız. Allah, Peygamber efendimizi kötüleyenlerin yaptıklarını yanlarına bırakmaz. Ne yazık ki bu
ilk kışkırtma değil. Kışkırtmalar sürekli tekrarlanıyor. Onlar bizi kışkırtıyor ve daha sonra kışkırtmalarına gösterdiğimiz tepkileri kınıyorlar. Dini değer, sembol ve başkalarının duygularını kışkırtacak şeylere saygı göstermeleri gerekir. Irkçı, dinsel ve mezhepsel gerginliğe sebep olabilecek davranışlarda bulunmamalılar. Başkalarının dini ve asil duygularını kışkırtmak demokrasi, adalet ve hürriyetlerden değildir. Demokrasinin sınırları belirlenmeli’’ dedi.

YENİASYA