- Ninelere okuma öğretiyorlar

Adsense kodları


Ninelere okuma öğretiyorlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 20 May 2012, 07:30 pm GMT +0200
Okumayı söktükleri sınıflarda ninelere okuma öğretiyorlar

"Memleketime giden otobüsü kendim bulacağım. Okuma-yazma öğreniyorum, çok mutluyum." Bu sözler ilköğretim öğrencilerinden okuma yazma öğrenen İsrafil Yıldız'a ait.

İstanbul'da Kâzım Karabekir İlköğretim Okulu'nun geçen yıl başlattığı "Okuma-Yazma Kursu" bölgedeki ev hanımlarının en çok uğradığı mekân oldu. Kursta gönüllü olarak eğitmenlik yapan örgencilerin talebelerinden biri de küçük yaşta evlendiği için okuyamayan İsrafil teyze. Eşinin işinden dolayı yıllardır memleketine gidemeyen İsrafil teyze "Artık kimseden yardım almadan bir adresi bulabilirim, otobüse binebilirim." diyor.

İstanbul Kâzım Karabekir İlköğretim Oku-lu'nun geçen yıl başlattığı kurs, okuma-yazma bilmeyenlerin uğrak yeri olmuş. Yaşları 40 ile 70 arasındaki onlarca kişi, kursta gönüllü eğitmenlik yapan ortaokul öğrencilerinden ders alıyor. Çocuklar, dede ve nineleri yaşındaki öğrencilerinin kalemlerini açmaktan sularını temin etmeye kadar her şeyiyle ilgileniyor. Okuma-yazma kursunun sorumlusu Türkçe öğretmeni Berna Uçar, "Bazı kadınlar, başkalarının sözlerine takılıyor. 'Bu yaşta kadın okuma öğrenmese de olur.' diyen hanımlar var. Onları okula gelmeye ikna etmek zor oluyor." diyor. Kursla hayatı değişenlerde biri de Cevahir Cengiz. Mutluluğunu şu sözlerle anlatıyor: "Çok istedim okumayı ama nasip burayaymış. Oya işler gibi satırları tek tek işledim ve sonunda öğrendim. Yardım almadan otobüse binmekten çok mutluyum."

zaman