- Kürtçe sesli meal

Adsense kodları


Kürtçe sesli meal

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 28 July 2012, 12:54 pm GMT +0200

Kürtçe sesli meal çıktı

Arapça-Kürtçe formatında seslendirilmiş Kur'an-ı Kerim Meali, piyasaya çıktı. 'Qurana Piroz Bi Denge Kurdi' adını taşıyan sesli meal, bir buçuk yılda hazırlandı.

Arapça-Kürtçe ve Kürtçe olarak iki CD'den oluşan sesli Kürtçe meal, Ajans Yıldırım tarafından piyasaya sürüldü.

Türkiye'de bir ilk olan Kürtçe sesli meal, daha önce yayınlanan 'Wergera Qurana Piroz' isimli Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali esas alınarak okundu. Kürtçe meali, TRT Şeş'te dublajlık yapan Hakan Kara seslendirdi. Bu türden bir meali 5 yıl önce düşündüklerini dile getiren Selim Sırrı Kaya, "Amacımız, doğuda Türkçe ve Kürtçe okuma yazma bilmeyen özellikle yaşlı kimselerin Kur'an-ı Kerim'i anlamasını sağlamak. Biz beş sene önce Türkçe sesli meal yaptık, o zamanlardan beri Kürtçesini yapmak da hep aklımızdaydı." dedi. Mealde kullanılan Kürtçe telaffuza ayrı bir özen gösterildiğini ifade eden Kaya, MP3 formatındaki sesli mealin, yakın bir sürede web üzerinden de dinlenebileceğini söyledi.

zaman

reyyan
Sat 28 July 2012, 01:07 pm GMT +0200
Evet Türkçe bilmeyen Kürt müslümanların ihtiyacı vardı, Allah razı olsun vesile olup yapanlardan.Kürtlerin ihyası İslam diniyle mümkündür ne zaman uzaklaşırlarsa o zaman hasaret demektir...