- Kur'an'ı hıfzetmeyi başaran gençlerin gayreti taçlandırıldı

Adsense kodları


Kur'an'ı hıfzetmeyi başaran gençlerin gayreti taçlandırıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 10 July 2012, 10:23 am GMT +0200
Kur'an'ı hıfzetmeyi başaran gençlerin gayreti taçlandırıldı



Türkiye'nin dört bir yanından gelerek İstanbul'da hafızlık eğitimini tamamlayan 28 genç, hafızlık belgelerine kavuştu. Ayrıca 13 imam da kurra hafızı olmaya hak kazandı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği törende, hafızlar belgelerini Reis-ül Kurra Ahmet Arslanlar'ın elinden aldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek İstanbul Çengelköy Kerime Hatun Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan 28 genç, eğitimin ardından icazet almaya hak kazandı. Çengelköy Yıldırım Beyazıt

Camii'nde yapılan icazet törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Eski İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ile Reis-ül Kurra Ahmet Arslanlar katıldı. Program, Süleymaniye Camii İmamı Mehmet Sevinç, Eminönü Camii İmamı Osman Aydın'ın aşır okumalarıyla başladı. Daha sonra konuşma yapan eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, genç hafızlara uyarılarda bulundu. Hafızı bekleyen üç tehlike olduğuna dikkat çeken Çağrıcı, "Tüm hafız kardeşlerimizi 3 tehlike karşısında uyarmak istiyorum. Birincisi servet, ikincisi şehvet, üçüncüsü şöhret. ALLAH'ın koyduğu ölçülere uymazsak felaketler peşi peşine gelir." dedi. Daha sonra söz alan Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, "Bugün Kur'an'ı hıfzetmiş genç kardeşlerimizin cehdini taçlandırmak için toplandık. Ayrıca hıfzla yetinmeyip kıraat ehli olmaya çalışan kardeşlerimizin mutluluğunu paylaşmaya geldik. Kur'an, hidayet ve yol rehberidir. Bu nedenle Kur'an müminin hayatında sürekli yer etmektedir, etmelidir." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Reis-ül Kurra Ahmet Arslanlar, icazet duasını yaparak hafız ve kurra hocalarına icazet belgelerini verdi.

zaman