- Konak Müftülüğü Kadir Gecesi doğan 65 bebeğe çeyrek altın verdi

Adsense kodları


Konak Müftülüğü Kadir Gecesi doğan 65 bebeğe çeyrek altın verdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 16 August 2012, 11:54 pm GMT +0200
Konak Müftülüğü Kadir Gecesi doğan 65 bebeğe çeyrek altın verdi

İzmir’de Konak İlçe Müftülüğü, Kadir Gecesi’nde çok anlamlı bir projenin altını imza attı. Konak Müftüsü Zeki Aksoy ve çalışanlar, ilçedeki devlet ve özel hastaneleri tek tek dolaşarak, Kadir Gecesi’nde doğan 65 çocuğa çeyrek...

İzmir’de Konak İlçe Müftülüğü, Kadir Gecesi’nde çok anlamlı bir projenin altını imza attı. Konak Müftüsü Zeki Aksoy ve çalışanlar, ilçedeki devlet ve özel hastaneleri tek tek dolaşarak, Kadir Gecesi’nde doğan 65 çocuğa çeyrek altın taktı, ailelerine de çeşitli hediyeler verdi. Bebeklerine koyacakları isim konusunda kararsız olan bazı aileler, müftülüğün bu jesti üzerine "Kadir" koymaya karar verdi.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, dün gece İslâm âlemi tarafından büyük bir coşkuyla idrak edildi. Özel gecenin sabahında Konak Müftülüğü, İzmir ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Kadir Gecesi’nde dünyaya gözlerini açan bebekleri ve ailelerini sevindirdi. Aralarında Ege Bölgesi’nin en büyük doğum hastanelerinin de bulunduğu altı tane özel ve devlet hastanesini tek tek dolaşan Müftü Aksoy ve eşi Fatma Aksoy, Diyanet Vakfı Konak Şubesi’nin desteğiyle bebeklere çeyrek altın taktı. Ailelere de üzerinde "Kandil Bebeğim" yazan özel zıbın takımı, bir paket çocuk bezi ve bebekler için hazırlanmış özel tarhanadan oluşan hediye paketi verildi. Ege Doğumevi’ndeki yeni anneleri tebrik ederek bebeklerine çeyrek altın takan Müftü Aksoy, “Hepinizin gözü aydın olsun, Allah, analı babalı büyütsün. İnşallah bu mutlu gününüzde sizlerin gönüllerine girmek, yüzünüzde gülücük oluşturmak, evlerinizde misafir olmak, sevginizi paylaşmak istedik. Belki gelecek yıl tekrar yaş gününüzü kutlamak isteyeceğiz. Belki bütün aileler biraraya gelip yemek tertip edeceğiz. Rabbim, sizlere ve bebeğinize sağlık versin. Önce kendilerine, ailelerine, vatana, millete, dine diyanete faydalı birer evlat olurlar inşallah. Gözünüz aydın.” diyerek aileleri tebrik etti.

'CAMİYE TIKILDIK KALDIK'

Uygulamanın Konak ve Türkiye’de ilk olduğunun altını çiten Aksoy, Kadir Gecesi'nin çok özel olması sebebiyle yeni doğan bebeklere ve ailelerine özel bir hatıra bırakmak istediklerini söyledi. Ramazan ve bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nde ailelerin mutluluğunu paylaşmanın daha da anlam kazandığının altını çizen Aksoy, müftülük hizmetlerinin sadece cami içinde olmaması gerektiğini vurguladı. Zeki Aksoy, “Biz camiye tıkıldık kaldık. Dışarıya, topluma yansıması gerekiyor. Bu amaçla yola çıktık, inşallah amacına da ulaştı. Çok tatlı bir proje oldu. Dua ediyoruz, onların dualarını alıyoruz.” şeklinde konuştu.

AİLELER BEBEKLERİNE 'KADİR' İSMİNİ VERDİ

Ege Doğumevi’nde erkek bebeğini dünyaya getiren Vesile Yelekçioğlu, çocuğunun ismini "Kadir" koyacağını söyledi. Konak İlçe Müftülüğü’ne teşekkür eden Yelekçioğlu, “Böyle bir sürpriz beklemiyorduk, bizi çok sevindirdi. Bebeğimin adını, Kadir Gecesi'nde doğduğu için Kadir koymaya karar verdik.
Bu haber www.dinihaberler.com adresinden kopyalanmıştır
İnşallah hayırlı uğurlu olur.” dedi. Bin aydan daha hayırlı olan gecede ikiz bebek dünyaya getiren Özlem Ötegen ise, “Erken doğum oldu. Normal doğum yaptım ve bu özel geceye denk geldi. Dualarımız kabul oldu.” sözleriyle duygularını ifade etti. İkizlerinden kız olana Azra, erkek olana vefat eden babasının Mehmet ismini vermeyi düşündüklerini söyleyen Ötegen, Konak Müftülüğü’nün hediyelerinin kendileri için sürpriz olduğunu belirterek teşekkür etti.

dini haberler