- 'Kadınlar daha cevval olmalı'

Adsense kodları


'Kadınlar daha cevval olmalı'

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sat 3 October 2009, 09:33 am GMT +0200


Türkiye'deki kadın hareketinin öncü isimlerinden yazar Şule Yüksel Şenler, 40 sene öncesine göre toplum içinde dindar kadınların çoğalmış olmasına rağmen eskisi kadar gayretli olunmayışın kendisini üzdüğünü söyledi

Kağıthane Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir programa katılan Şenler, kadınları daha cevval görmek istediğini ifade etti. Uzun zamandır sağlık sorunları yaşadığı için kalabalıklara hitap edemeyen Şenler, "Hasta yatağımda yatıyordum, kimseyle görüşecek halim de yoktu, konuşmaya değil dinlemeye geldim aslında. Sizleri çok seviyorum, bir arada olmayı çok özlüyorum. Ama topluma hitap edemiyorum artık. Bugün benim için büyük şans." dedi.

Şenler, sık sık su içerek arada yazar Sibel Eraslan'ın sözü almasıyla dinlenerek yaptığı konuşmada, bir zamanlar caddelerin örtülü kadınlarla dolması için dua ettiğini, hayal edemediği gelişmeler karşısında bugün iftihar ettiğini belirtti. "Çoğunluk bakımından gözlerimi yaşartan bir manzara var. Şükürler olsun Rabb'im bana ömür verdi, bunları görmeyi nasip etti." dedikten sonra bir de üzüntüsünü dile getirdi. Şenler, "Genç kızları ve hanımları heyecan, aktivite, davaya bağlılık anlamında gevşemiş gibi görüyorum. Dindar ve tesettürlü hanımlarda dünkü şuuru, heyecanı ve dikkati fazla göremiyorum. Oysa ben toplumu, kadınları daha cevval görmek istiyorum." diye konuştu.
Zaman