- Kadim Medeniyetimizde Camii Kütüphaneleri

Adsense kodları


Kadim Medeniyetimizde Camii Kütüphaneleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sun 9 October 2016, 04:55 pm GMT +0200
Kadim Medeniyetimizde Camii Kütüphaneleri

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle Küçükçekmece Müftülüğü tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Araştırmacı, Tarihçi Nermin Taylan, ‘Kadim Medeniyetimizde Camii Kütüphaneleri’ni anlattı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ nedeniyle Küçükçekmece Müftülüğü tarafından Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Araştırmacı, Tarihçi Nermin Taylan, ‘Kadim Medeniyetimizde Camii Kütüphaneleri’ni anlattı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, “Camiler bizim hayatımızın merkezi. Bu ülkenin, bu milletin tapu senedidir. O irfan yuvalarımıza, bilgi mekânlarımıza, gönüllerimizi nurlandıran o mekânlara saatler yetmez” diye konuştu. Müftü Beyin ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “15 Temmuz gecesi, minarelere koşarak, milletimize nefes olan siz değerli hocalarımızı muhabbetle selamlıyorum. Ayrıca hemen akabinde tuttuğumuz nöbetlerde bizi hiç yalnız bırakmadınız. 15 Temmuz’un en kahraman gazileri sizlersiniz. Din görevlisi nasıl oluru milletimize gösterdiniz. Biz artık herkesi din görevlisi olarak görüyoruz. Dinle ilgili her türlü hizmeti yapmak din görevlisi olmak demek. Din Görevlileri ve Camiler Haftanızı kutluyorum” dedi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Harun Kaya da, “15 Temmuz’daki o karanlık geceyi aydınlatan siz değerli hocalarımızın gayretlerini biliyoruz. O gece minarelerden sala yükselten tüm değerli din görevlilerimize teşekkür ediyorum” dedi. İlçe Müftüsü Mustafa Temel ise katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, “Camiler bizim hayatımızın merkezi. Bu ülkenin, bu milletin tapu senedidir. O irfan yuvalarımıza, bilgi mekânlarımıza, gönüllerimizi nurlandıran o mekânlara saatler yetmez” diye konuştu.

Osmanlı camileri içinde her zaman kitap ve kütüphanenin olduğuna değinen Araştırmacı- Tarihçi Nermin Taylan ise Fatih Sultan Mehmet’ in İstanbul’u fethetmesindeki en büyük etkenin okuduğu kitaplar olduğuna değindi. Taylan, Osmanlı camilerinin bir köşesinde ya da hemen yanında bulunan kütüphanelerde İbn-i Arabi Tefsiri gibi çok önemli eserlerin yer aldığını da ifade etti.

Program sonunda Küçükçekmece Müftülüğü tarafından, görevlerinde başarılı din görevlilerine plaket, konuşmacılara ise çiçek takdim edildi.

dini haberler

ceren
Sun 9 October 2016, 06:08 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Camilerde olusacak kütüphanelerin cemaatinin ilim irfan ogrenmesi icin cok buyuk hizmet olacaktir.Rabbim uygulamayı ve eski osmanliyi ornek almayi nasip etsin inşallah...