- İslamofobi Avrupaya zarar verdi

Adsense kodları


İslamofobi Avrupaya zarar verdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 6 October 2011, 11:56 am GMT +0200
Bosna-Hersek Reisüluleması: İslamofobi, Avrupa'ya zarar verdi

Bosna-Hersek Reisüluleması Mustafa Efendi Çeriç, İslamo-fobi'nin Avrupa'nın zayıflığının en büyük delili olduğunu söyledi.

İslamo-fobi'nin Avrupa'ya zarar verdiğini kaydeden Çeriç, "Çünkü İslamofobi sayesinde özellikle liberal görüşte olan Müslümanlar birleşiyor, hatta İslamiyet'e çok önem vermeyen Müslümanlar dahi dinlerine çok daha sıkı bağlanıyor." dedi.

Mayıs 1993'te Bosna'daki savaşın en sıcak döneminde, halkın manevi liderliğini yapan Reis-ülulema Mustafa Çeriç, dini liderliğinin yanı sıra entelektüel kişiliğiyle tanınıyor. Çeriç, yakasında, 11 Temmuz 1995'teki Srebrenitsa katliamında şehit olanların anneleri ve tecavüze uğrayan kadınların ördüğü, ortası yeşil, kenarları beyaz dantelden yapılan çiçeği taşıyor. Çeriç, "Bosna'da büyük acılar yaşayan Müslüman halkın, savaştan sonra ülkedeki diğer gruplara nasıl baktığı'' şeklindeki soru üzerine, ülkede savaştan sonra çok şeyin değiştiğini söyledi.

İslamiyet'in kılıçla yayılmadığına dikkati çeken Çeriç, "Eğer İslamiyet'i kılıç zoruyla kabul etmiş olsaydık, yine çok kolay bir şekilde terk edebilirdik. Oysa tersi oldu, biz savunmaya geçtik. Müslüman kalabilmek için kendimizden, hayatımızdan dahi vazgeçtik.'' dedi. Çeriç, Boşnaklar ve Türklerin formalite icabı değil, içtenlikle Müslüman olduklarını söyledi.

Türkiye'nin AB'ye girmesi konusuyla ilgili olarak da Çeriç, Türkiye'nin bir Müslüman ülke olarak değil yüksek demokrasiye sahip, hukuk ve adaletin hakim olduğu bir ülke olarak AB'ye gireceğini söyledi.

zaman