- İslamın özgürlüğüne sarılmalıyız

Adsense kodları


İslamın özgürlüğüne sarılmalıyız

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sun 6 September 2009, 11:11 pm GMT +0200


Huzur ve Kardeşlik' projesine Türk Halk Müziği'nin usta ismi İzzet Altınmeşe'den tam destek geldi

Sorunu yalnız başlarına siyasetçilerin çözemeyeceğinin altını çizen Altınmeşe, “Bu ülkenin sanatçıları, kanaat önderleri ve akademisyenleri; anaların yüreğinin, ciğerinin yanmadığı, çocukların öksüz kalmadığı bayramlar için başlayan sürece katkı sunmalıdır. Sorunlarımızı tek başımıza çözemeyiz. Siyaset yalnız hiç çözemez. El vermeliyiz. Güç vermeliyiz. Birlik olmalıyız. İslamiyet'in barış, özgürlük, eşitlik ve kardeşlik anlayışına sarılmalıyız. Bu dört kavramı bize çok görenlerin oyunlarını bozalım. Birbirimizi sever ve saygı gösterirsek, geçmişte yaşanan hataları da görmeyiz. Şimdi kardeşlik zamanı...” diye konuştu.

“ET TIRNAKTAN AYRILIR MI?”

“Biz savaşa değil, barışa layık bir ülkeyiz” diyen Altınmeşe, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ ‘Kanı kanla yumazlar, kanı su ile yurlar' demiş atalarımız. İşte bu sözü dikkate alarak barışı bize çok gören çevreleri üzmeliyiz. Biz üzüldük yeter... Birbirimizi saralım. Yunus Emre, ‘Sevelim, sevilelim dünya kimseye kalmaz' diyor. Aynı ortak kültürün havası, dokusu içimize işlemiş. Et tırnaktan ayrılır mı? Biz hepimiz akrabayız. Bin yıldır süren kardeşlik hukukumuzu kimsenin zedelemesine izin vermemeliyiz.”

“ARAMIZA FİTNELERİ SOKMAYALIM”

Ülkenin gelişmesini ve büyümesini istemeyen güçlerin yıllardır kardeş kavgası başlatmak için mücadele verdiğini vurgulayan Altınmeşe, “Bizler başka kıtalarda analar ağladığında yüreği parçalanan bir milletiz. Her yerde yaşayan anaların dertleri ile kederlenen bizler, kendi analarımızın ağlamasına asla izin vermemeliyiz. Bir büyüğümüzün dediği gibi, ‘arada fitne olmazsa kurt ile kuzu birlikte yayılır.' O fitneleri aramıza artık sokmayalım. Girenleri de söküp çıkartalım. Büyüyen ve gelişen Türkiye istemeyenlerin hayallerini karartalım” dedi.
Vakit