- İnsanlık Endülüs tecrübesinden faydalanmalı

Adsense kodları


İnsanlık Endülüs tecrübesinden faydalanmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 16 November 2011, 12:08 am GMT +0200

İnsanlık Endülüs tecrübesinden faydalanmalı




İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) 19 Kasım’da İstanbul’da Uluslararası Endülüs Sempozyumu düzenliyor.


Uluslararası Endülüs Sempozyumu 19 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. 50 ülkeden 200 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından organize edilen bir günlük sempozyuma 20 ülkeden yerli-yabancı uzman ve konuşmacılar katılacaklar.

“Bugün, Endülüs İslam tecrübesinden tüm insanlığın alacağı önemli dersler var” diyen İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu sempozyum hakkında şunları söyledi:

“Bu yıl Endülüs’ün fethinin 1300. Yılı. Ülkemizde de çok meşhur olan Tarık bin Ziyad, İspanya’daki ilk fetihleri 711’de gerçekleştirdi. Endülüs Medeniyeti İslam’ın evrensel mesajını Batı’ya taşıdı. 711-1492 tarihleri arasında Endülüs’te yani bugünkü İspanya’nın güneyinde ve Sicilya adasında köklü ve ihtişamlı bir İslam kültürü gelişmiş, sanattan mimariye, edebiyattan müziğe, bilimden düşünceye her sahada başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı etkileyen bir medeniyet kurulmuştur.

Endülüs’teki ‘bir arada yaşama kültürü’de özellikle günümüzde ciddi anlamda tahlil edilmesi gereken bir tecrübedir. İşte tüm bu ve benzer özellikleriyle İslam tarih ve medeniyetinin önemli bir dilimi olan Endülüs tecrübesini Müslümanların Endülüs’te bulunmalarının 1300. Yılında uluslar arası bir sempozyumla değerlendirelim ve bu konudaki duyarlılığı artıralım istedik.”

Sempozyumda, Endülüs tarihi, Endülüs toplumunda dinî, ekonomik ve sosyal hayat, Endülüs Medeniyeti’nde sanat, estetik ve mimari, Endülüs âlimlerinin İslam düşüncesine katkıları gibi konular ele alınacak.

Eyüp Bahariye Mevlevihanesi’ndeki İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek sempozyumun yanı sıra “Endülüs’ü Anlamak” başlıklı bir fotoğraf sergisi de düzenlenecek.




Timeturk