- İhtiyat her vakit olduğu gibi yine lâzımdır

Adsense kodları


İhtiyat her vakit olduğu gibi yine lâzımdır

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 18 July 2012, 02:29 pm GMT +0200

İhtiyat her vakit olduğu gibi yine lâzımdır

Bismillahirrahmanirrahim


Bu havalide dahi, belki çok yerlerde, sizin faaliyetinizden şevke gelip Risale-i Nur ziyade tevessü ettiğinden, ehl-i dünyayı düşündürüyor, nazar-ı dikkati celb ettiriyor. Bazı ufak tefek ilişmek de ondan ileri geliyor.

İhtiyat her vakit olduğu gibi yine lâzımdır. Hazret-i İmam-ı Ali Radıyallahü Anh iki defa سِرّاً تَنَوَّرَتْ demesi, Risale-i Nur perde altında tenevvür ve tenvir eder diye işaret ediyor.

Mümkün olduğu kadar geçici rüzgârlara ehemmiyet vermeyiniz, bakmayınız. Zaten mabeyninizde samimî tesanüt ve meşveret-i şer’iye, sizi öyle şeylerden muhafaza eder. İçinizdeki şahs-ı mânevinin fikrini, o meşveretle bildirir.

Kardeşiniz ve sizinle dünyada, berzahta, âhirette müteşekkirâne iftihar eden ve edecek hizmet-i Kur’âniyede arkadaşınız.

Said Nursî

(Kastamonu Lahikası)

reyyan
Wed 18 July 2012, 03:48 pm GMT +0200
İhtiyat her zaman bizlere lazım, ileriye sağlam adımlar atabilmek için özellikle...