- Herkes alan değiştirebilmeli

Adsense kodları


Herkes alan değiştirebilmeli

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 4 December 2011, 12:25 am GMT +0200
Rektör'den katsayı değerlendirmesi: Herkes alan değiştirebilmeli

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, YÖK'ün üniversite sınavında meslek lisesi mezunlarına uygulanan katsayı uygulamasını kaldırmasını olumlu bulduğunu söyledi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Akınoğlu, YÖK'ün katsayı düzenlemesinin bir sıkıntı meydana getirmeyeceğini vurguladı.

Katsayı hususunun geçmişten günümüze çok tartışıldığına dikkat çeken Akınoğlu, "İşte 'meslek liseleri belirli alanlarda eğitim veriyor. Öğrenci üniversite de aynı şekilde devam etsin, niye alan değiştirsin ki?' gibi bazı çekinceler vardı. Hâlbuki gençler hayatının belirli dönemlerinde yanlış kararlar verebilir. Alan değiştirme kapısının açık olması lazım. O pencereyi kapatamazsınız." dedi.

Amerika'nın doktorlar için yapılan bir sınavı tüm dünyaya açtığını ifade eden Akınoğlu, "Dolayısı ile bir sınav açıldığı zaman herkesin eşit bir şekilde girmesinin sakıncası yok. Ben meseleye bu açıdan bakıyorum. Katsayı düzenlemesi sıkıntı meydana getirmez. Herkes alan değiştirebilmeli. Bu noktada endişeye gerek yok. Türkiye artık bunları aştı." değerlendirmesini yaptı.

(CİHAN)