- Enes (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

Adsense kodları


Enes (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Sat 24 December 2011, 01:33 pm GMT +0200
4140) "... Enes (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

4140) "... Enes (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiştir:

Her zengin ve her fakir kıyamet günü dünyada rızkının geçine­cek kadarcık verilmiş olmasını muhakkak arzulayacaktır."

Not: Suyûtl demiş ki: Bu hadisi Îbnü'l-Cevzi, mevzu hadislere dahil etmiş ve senedinin râvi Nufey' İle malul olduğunu söylemiştir. Çünkü bu râvi terkedil­miştir. Bu hadis Ahmed'ln Müsned'inde de mevcuttur. El-Hatlb'in, kendi Tarih'in-de rivayet ettiği îbn-i Mes'ûd (R-A.)'ın hadisi de bu hadis İçin şâhid durumundadır.

 


ceren
Sun 21 January 2018, 08:08 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.rabbimin bizlere  verdiği rizika nimet kanaat eden ona şükür eden ve ahiret de rahmete kavuşan kullardan olalim inşallah. ..

Bilal2009
Sun 21 January 2018, 08:36 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri mahşer günü selamete kavuştursun inşallah Rabbim paylaşım için razı olsun.

Sevgi.
Mon 22 January 2018, 12:29 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Rabbimiz her şeyi bir amaç için yarattığı gibi, insana verdiği nimetleri de bir amaç için yaratmıştır. İnsanın sahip olduğu her şey; sağlık, iman, her gün edindiği rızık, yaşadığı her bir saniye, insanın Allah’a şükretmesi ve O’na yakınlaşması için bir yoldur. Çünkü Allah insana nimetleri sınırsızca sunan, ona karşılıksız olarak güzellikler bahşeden, ona her yeni gün yeniden can verendir.
Oysa şükretmek insanın en önemli sorumluluklarından biridir. Çünkü her insanın hayatı şükredeceği nimetlerle doludur. Kuran’da şükür için belirli bir sınır koyulmadığından, insan elindeki bütün nimetleri bir şükür vesilesi olarak görebilir.

Mustafa/Samed
Mon 22 January 2018, 12:35 am GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbimiz tüm canlılara rızklarını verir. Bunun için şükretmeliyiz. Rabbim bizlere hayırlı rızklar versin. Paylaşım için Rabbim razı olsun.