- Ek yerleştirmede baraj düşürülebilir

Adsense kodları


Ek yerleştirmede baraj düşürülebilir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 31 July 2012, 01:09 pm GMT +0200

YÖK'ün yeni formülü: Ek yerleştirmede baraj düşürülebilir

Köşk, LYS'deki baraj sorunu için devreye girdi. 'Üniversitelerin kontenjanları boş kalacak' şikayetleri üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'le baraj sorununu masaya yatırdı.

Alınan bilgilere göre Gül, YÖK'ten üniversitelerin ve adayların mağdur edilmeyeceği bir çalışma yapılmasını istedi. YÖK de ek yerleştirmede barajın düşürülmesi şeklinde bir formül üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Tarabya Köşkü'nde basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Gül'ün, bir taraftan yeni üniversite açılmasına, kontenjanların artırılmasına izin verilirken diğer taraftan baraj sınırlamasıyla adayları bekletmenin rasyonel olamayacağını belirterek, adayların ve üniversitelerin mağdur olmayacağı yeni bir düzenleme yapılmasını istediği öğrenildi. Çetinsaya ise, adayların şu an tercih döneminde olduğunu, bir değişikliğin mümkün olmayacağını belirterek, yerleştirmeler sonucunda boş kontenjan sayısına göre barajda bir düşüş yapılmasıyla ilgili bir formül üzerinde çalıştıklarını bildirdi. YÖK yetkilileri, ek yerleştirmede barajın 8 ila 15 puan arasında düşebileceğini kaydetti. YÖK'ün gelecek yıllar için baraj sorununu kalıcı olarak çözecek yeni bir çalışma üzerinde çalıştığı da öğrenildi.

ZAMAN

reyyan
Tue 31 July 2012, 01:47 pm GMT +0200
Ben de böyle olabileceğini tahmin ediyordum, hayırlısı olur inş.Herkes üniversite mezunu oluyor bir şekilde...