- Ehliyet harçlarında indirim talebi

Adsense kodları


Ehliyet harçlarında indirim talebi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Mon 19 July 2010, 01:27 am GMT +0200



Baraj Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Atamer, pasaport harçlarındaki indirimin aynısının sürücü belgeleri için de geçerli olması gerektiğini söyledi


Altı aya kadar olan pasaport harcının 126 liradan 65 liraya, 1 yıllık pasaport harcının da 180 liradan 95 liraya indirildiğini hatırlatan Atamer, yine pasaportlar için 138 lira olan değerli kâğıt bedelinin de 50 liraya düşürüldüğünü hatırlattı. Atamer, "Bu uygulama ehliyetler için de geçerli olmalıdır" dedi.

Ehliyet harçlarının düşürülmesi konusundaki taleplerini hükümetin ciddiye alması gerektiğinin altını çizen işadamı Ömer Atamer, "Pasaport, 100 kişiden 10 kişi için belki gereklidir ama ehliyet artık zorunlu bir ihtiyaçtır. Bu nedenle ehliyet harçları konusunda indirim yapılması son derece isabetli olacaktır. Hükümetin bu konuyu ciddiye almasını istiyoruz." diye konuştu.

B sınıf ehliyet için 230 TL, D, E, G sınıfı ehliyetler için 390 TL, A–2 ehliyet için 77 TL ödendiğini kaydeden Baraj Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Atamer, "Trafikte harcanan lüzumlu evrak ve dosya paraları gerçekten çok yüksek. Bu oran yüzde 50 indirilse hem sürücü adaylarına, hem işletmelere ciddi oranda katkı sağlar. Ekonomik krizin kendini ciddi şekilde hissettirdiği bir dönemde ehliyet harçlarında yapılacak indirim bu ülkeye artı getirir." şeklinde konuştu.

Ömer Atamer, pasaport harçlarında yapılan indirime karşı olmadıklarını, bundan az sayıda insanın yararlanmasına rağmen olumlu karşıladıklarını da belirterek, "Bugün, trafik harçlarında yüzde 50 oranında indirim yapılsa iddia ediyoruz ki, ödenen harç bedeli daha da artacaktır. Burada devletin de kaybı olmaz. Trafik harçları yarı yarıya inmiş olsa sürücü adayı sayısı ciddi oranda artacağından yarısı kadar bedelle bile trafik harçları kapsamında toplanan para daha öncekilerden oldukça yüksek olacaktır. Bu nedenle hükümetten bu konuda gerekli adımları atmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.