- Ebu Hüreyre (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

Adsense kodları


Ebu Hüreyre (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Tue 27 December 2011, 04:19 pm GMT +0200
4113) "... Ebu Hüreyre (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre

4113) "... Ebu Hüreyre (Radiyallahü anh)den rivayet edildiğine göre; Resûlullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu, demiştir: Dünya mü'minin zindanı ve kâfirin cennetidir."[13]

 

İzahı
 

Bu hadîsi Müslim, Tirmizi ve Ahmed de rivayet etmişler.

Sindi: Dünyanın mü'min için zindan ve kâfir için cennet sa­yılması sebebiyle ilgili olarak: Çünkü mü'min dünya hayatında bol nimetler içinde olsa bile cennetteki nimetler onun için çok daha üs­tün ve hayırlıdır. Kâfir dünya hayatında sıkıntı içinde olsa bile o sı­kıntılı hayatı, cehennemdeki hâline nazaran cennet hayatı gibidir, der.

Tuhfe yazarının naklen beyânına göre N e v e v i bu hadisin izahı bölümünde: Bu hadisin mânâsı şöyledir: Mü'min, dünya haya­tında haram olan nefsi arzulardan ve şehvete yönelik davranışlardan, keza mekruh olan şeylerden menedilmekle ve nefse zor gelen bir ta­kım ibâdetlerin yükümlülüğü altına sokulmakla bir nevî zindana atıl­mış gibidir. Çünkü hareketleri kısıtlanmıştır. Vefat ettiği zaman, ya­saklamalar ve yükümlülükler kalktığı için rahata kavuşmuş, serbest bırakılmış olarak Allah'ın kendisi için hazırlamış olduğu ebedi nimet­lere ve tam mutluluğa erişmiş olur. Kâfir ise geçici olan dünya haya­tında bir takım nimetlere kavuşmuş olabilir. Öldüğü zaman ise son­suza dek azab içinde kalacak mutsuz bir kimsedir, der.

EI-Münâvî de: Mü'min haram olan nefsi arzulardan menedildiği için sanki zindandadır. Kâfir ise onun aksine nefsi arzuların peşinde sorumsuzca hareket ettiği için canki cennettedir, demiştir.


ceren
Wed 15 November 2017, 02:57 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim bizleri onun emir ettiği şekilde helal dairede yaşayan zinadan günahdan uzak kalan ve ömrünü islamın yolunda geçiren kullardan eylesin inşallah...

Sevgi.
Thu 16 November 2017, 04:22 am GMT +0200
Aleyküm Selâm Ve Rahmetüllahi Ve Berakâtühu 🌸

Mevlam bizleri herdaim emir ve yasaklarına uyanlardan eylesin inşaAllah. Aminn ecmain 🌹

Bilal2009
Thu 16 November 2017, 06:12 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Müslüman dünyada da kafire göre cennete gibidir Ancak cennete göre dünya mü mine zindandır Rabbim paylaşım için razı olsun.