- Dünyanın en yaşlı kadını 133 yaşında

Adsense kodları


Dünyanın en yaşlı kadını 133 yaşında

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 3 July 2012, 01:14 am GMT +0200
Dünyanın en yaşlı kadını 133 yaşında



Özbekistanlı Tuti Yusupova, dünyanın en yaşlı kadını olarak kayıtlara geçmişti.

Resmi kayıtlara göre, 1 Temmuz 1880 yılında doğan Yusupova önceki gün 133'üncü yaş gününü evinde yakınlarıyla kutladı. Karakalpakistan'ın başkenti Nukus'a bağlı Turtkul ilçesinde yaşayan asırlık nine, üçüncü kuşak akrabalarıyla yaşıyor. Günlerini daha çok yatağına uzanarak geçiren Yusupova'nın, yaşlılığa bağlı bünye zayıflığı dışında ciddi sağlık sorunları bulunmuyor. Konuşma ve görme yetisini kaybetmeyen nineyle biraz sesli konuşmak gerekiyor. 17 yaşında evlenen iki çocuk annesi Yusupova, 1940'ta kocasını, ardından da oğlunu kaybetmiş. Yüz yaşındaki kızı ise hâlâ hayatta. Mütevazı bir evde torunlarının yanında hayatını sürdüren Yuspova'nın yaşadığı mahalledeki insanların çoğu ise akrabaları. Bu arada yaşlı ninenin şimdiye kadar Guinness Rekorlar Kitabı'na alınmamış olması yakınları ve ilçe idarecileri tarafından tepkiyle karşılanıyor.


sumeyye
Tue 3 July 2012, 11:02 am GMT +0200
s.a.. ; Rabbim c.c. cümlemize hayirli ömür versin , yaşacağımız ömürde de Allah rizasi için hizmetlerde olmayi ve ilim ile amel etmeyi nasip eylesin..

reyyan
Tue 3 July 2012, 06:43 pm GMT +0200
ve aleykumusselam ve rahmetullahi ve berakatuh, maşaallah barekallah ninemize Rabbim hayırlı ömürler nasip eylesin, cümlemizin imanla kabre girmemizi nasip eylesin.